Oameni simpli care au devenit meme clasice peste noapte

Oameni simpli care au devenit meme clasice peste noapte

Memele fac traiul pe internet mai bun pentru toată lumea – fie că vorbim de cele cu Klaus Iohannis care ia trenul, mașina lui Elon Musk în spațiu, Firea și târgul ei de Crăciun eșuat sau noul prim-ministru al României.

Sunt însă unele meme clasice, de pe vremea când 9gag încă nu era mainstream. În ele regăsim oameni simpli, care nu au visat vreodată să ajungă atât de importanți pentru istoria internetului. Mai jos vei găsi povestea din spatele oamenilor care fac internetul un loc mai bun – unii dintre ei fără să știe măcar.

Bobocul de facultate

meme

El e Griffin Kiritsy. În primul lui semestru la facultate, a fost de acord să acorde un interviu pentru cei de la „Reader’s Digest”. De asemenea, i-au fost făcute câteva fotografii în campusul University of New Hampshire. Fotografiile au ajuns și în alte articole despre viața de boboc.

Dar la un moment dat, utilizatorii de Reddit au dat de imaginea de mai sus și au transformat-o în simbolul pentru tânărul boboc fără experiență, care aproape moare de fiecare dată când încearcă ceva nou.

Se pare că toate memele nu erau prea departe de adevăr, potrivit unei discuții pe Reddit la care Kiritsy a participat. El a spus că multe din glumele despre spălatul rufelor, despre lădatul cu petrecerile și cu moartea i s-au întâmplat.

Mama din suburbii

meme

Carly Phillips este o scriitoare de romane de dragoste și mama a doi copii. În 2011, fotografia ei de autor a devenit arhetipul pentru mama din suburbii ipocrită și ușor rasistă.

Când a aflat că este imaginea atâtor glume pe internet, a spus că reacția inițială a fost de „oroare și furie și durere”. S-a simțit puțin mai bine când a înțeles că gluma nu este despre ea, ci despre mamele super-protectoare, care nu respectă sfaturile pe care ele însele le dau copiilor.

În realitate, Phillips este mai degrabă o mamă de treabă, care își lasă copiii să se uite la filme marcate cu R și să se culce târziu. „Nu aș vrea vreodată ca cineva care vede [glumele] să creadă că eu, mama/persoana reală… crede în vreunul din acele lucruri, mai ales cele defavorabile, instigatoare și pline de prejudecată”, a zis Phillips.

Dobitocul Steve

meme

Cel care a ajuns să fie simbolul pentru persoanele alea care fac tot soiul de „nefăcute” fără să le pese de cei din jur se numește Blake Boston. Când avea 16 ani, mama lui i-a făcut o poză și a postat-o pe MySpace. Pe atunci, niciunul din ei nu știa cât de departe va ajunge acea fotografie.

Câțiva ani mai târziu, în 2011, poza cu Boston a ajuns pe Reddit, sub pseudonimul Scumbag Steve. Este reprezentarea generică a acelei persoane care mereu împrumută lucruri de la alții fără să le înapoieze și care se poartă, în general, urât. Cineva l-a recunoscut pe Boston în psotarea inițială de pe Reddit, spunând că este Weezy B, din grupul de rap Beantown Mafia.

De atunci, Blake și-a îmbrățișat faima – a dat interviuri, a filmat sesiuni de Q&A, și șia creat un cont de Twitter. În prezent, este rapper și tatăl a doi băieți.

Bătrâna boboc

meme

Această memă adorabilă reprezintă studentul în vârstă, care este entuziasmat să învețe lucruri noi și care este, de asemenea, familiar cu istoria, pentru că a participat la evenimentele istorice.

În poză este Nola Ochs, care a absolvit de la Fort Hays State University la vârsta de 95 de ani. Ea a stabilit un record mondial și a primit multă atenție din partea mass media. La 98 de ani, a obținut un master în studii liberale și a absolvit alături de nepoata ei.

Motivul pentru care s-a apucat femeia de facultate a fost moartea soțului ei. Voia să se mențină ocupată, așa că după câteva cursuri online, s-a hotărât să se mute într-un campus studențesc. Ochs a murit în 2016, la vârsta de 105 ani. În urma ei au rămas patru fii, 13 nepoți și 15 stră-nepoți.

Copilul de succes

meme

Sammy Griner nu avea încă un an când mama lui, fotograful Laney Griner, i-a făcut o poză pe plajă în august 2007, când ținea nisip în pumn. Poza a fost postată pe Flickr, iar în 2008 deja ajunsese populară pe MySpace.

Abia în 2011, poza a ajuns cunoscută drept Success Kid. Gluma este simplă – descrie acele situații când lucrurile merg mult mai bine decât te așteptai. Fotografia a ajuns atât de populară încât Virgin Media a cumpărat drepturile pentru fotografie  pentru a o folosi pe panourile de reclamă din Marea Britanie.

Recent însă, Griner, care are acum 12 ani, a spus că s-a săturat de faimă, potrivit New Statesman. „Am obosit”, a zis el, cu privire la oamenii care vor să facă poze cu el. „Sunt deja faimos și toate cele, dar cred că aș prefera să fiu cunoscut pentru arta mea”.

Citește și:
Sursa: Mental Floss
Etichete: