30 ian. 2018 | 08:15

Unsane e un lung metraj filmat cu iPhone care îți face pielea de găină

VIDEO ACTUALITATE

Steven Soderbergh este unul dintre regizorii dornici de experimente. Din acest motiv, a folosit un iPhone pentru a-și filma ultimul lung metraj.

Unsane este cel mai recent film al regizorului Steven Soderbergh, cunoscut publicului de la noi pentru trilogia începută cu Oceans 11, pentru Magic Mike sau The Girlfriend Experience. În 2013, regizorul a anunțat că se va retrage din producția de lung metraje, dar se pare că a renunțat la respectivul proiect de mai multe ori. Între timp, a ajuns să facă experiențe în VR, să creeze un serial pentru HBO și un experiment videografic sub formă de aplicație de iPhone care îți permite să alegi ce se întâmplă în film.

În 2018, Steven Soderbergh va încerca să facă valuri pe marile ecrane cu ajutorul peliculei Unsane. Imortalizat în întregime cu un iPhone, lung metrajul pleacă de la o premisă foarte interesantă și, în același timp, de actualitate.

Cu actrița Claire Foy (The Crown – Netflix) în rolul principal, filmul spune povestea unei femei urmărite de un stalker. Rezultatul se distanțează semnificativ de stilul de acțiune combinat cu umor pe care l-am asociat în trecut cu Soderbergh și pe care l-am văzut de curând în Logan Lucky, lansat în 2017.

Filmat cu un iPhone, Unsane pare să fie un horror ce reușește foarte bine să transmită privitorului experiența trăită de personajul principal. Protagonista este urmărită de un stalker digital, dar, din păcate, nimeni nu o crede, cu atât mai puțin Poliția. Din acest motiv, ajunge să fie instituționalizată într-un spital psihiatric. Premisa nu este neapărat cea mai originală, dar rezultatul final nu va avea nimic în comun cu filme clasice ca The Lady Vanishes al lui Alfred Hitchcock sau Bunny Lake is Missing.

În privința afinității lui Soderbergh pentru tehnologii noi, regizorul și-a manifestat entuziasmul pe marginea rezultatelor obținute cu un iPhone la festivalul Sundance 2018. În opinia lui, este imposibil să-ți dai seama că Unsane a fost imortalizat cu un telefon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele