Noul iPhone revoluționar ar putea să fie lipsit de porturi și butoane

Noul iPhone revoluționar ar putea să fie lipsit de porturi și butoane

Primul iPhone a fost revoluționar, cel puțin față de ce oferea piața. Mai nou, iPhone X a fost un pas înainte, dar nu chiar extraordinar. Orizontul următorilor doi ani ar putea să aducă însă un iPhone, din nou, revoluționar.

În septembrie, Apple va lansa AirPower, un încărcător wireless pe care l-a anunțat odată cu iPhone X, dar încă nu l-a livrat. Va fi bun pentru telefon, va fi bun și pentru Apple Watch. Până atunci, ambele modele anunțate în 2017 pot fi încărcate wireless cu echipamente de la alți furnizori.

Odată cu acest pas, cu AirPower, dar și cu AirPods (și alte căști wireless pe care să le vândă fie sub brand Apple, fie Beats), există teoria că Apple va renunța la orice buton și orice port pe un telefon lansat în viitor. Până acum, Apple a redus dimensiunea portului către cel din prezent, a renunțat la mufa pentru căști și iPhone X n-are decât un buton.

AirPower e mai mult decât o stație de încărcare pentru iPhone. Apple vrea să folosești asta pentru orice dispozitiv, de la orice producător, și astfel să creeze dependență și pentru asta. Una dintre provocările inginerilor, până acum, a fost să creeze un dispozitiv care nu se supraîncălzește.

Mai mult, compania vrea să includă în AirPower și un cip și o versiune mai simplă de iOS, ca să asigure un flux de energie specific per dispozitiv. Se prea poate să vină târziu în cursa încărcării wireless, dar s-o facă mai bine decât a reușit Samsung.

Nu în ultimul rând, proiectul unui iPhone fără butoane și fără porturi e și pe masa inginerilor companiei. Chiar de la iPhone X Apple a luat în calcul ideea, doar că nu era fezabil atunci. Viteza de încărcare pe sistemul wireless nu era la fel de mare ca prin cablu.

Cert e că indiferent când Apple anunță acest nou telefon fără porturi, fără butoane, piața se va schimba. Așa cum ecranul crestat a devenit o modă, așa va deveni și eliminarea butoanelor. Sunt alți producători care au încercat să elimine butoanele, dar nu le-a păsat utilizatorilor.

Sursa: Bloomberg