26 apr. 2018 | 06:00

Noua anti-reclamă la Facebook îți arată tot ce a mers prost pe platformă

VIDEO ACTUALITATE

Facebook a lansat un nou clip de promovare al platformei, deși acesta evidențiază tot ce a mers prost pe rețeaua de socializare în ultimul deceniu.

În momentul în care Facebook a început să lanseze reclame pe care le vezi la televizor și în cinematografe, acesta e o simptomă clară a unor probleme de fond la companie. Tocmai din cauza acelor probleme și a scandalurilor din ultimele luni, rețeaua de socializare a început să bage bani serioși în promovare. Imaginea celei mai mari platforme online a avut recent foarte mult de suferit și, dintr-un punct de vedere, era evident că vom avea parte de o campanie publicitară care să-i mai spele din păcate.

Clipul de mai sus este departe de a fi revoluționar, dar merge totuși într-o direcție neașteptată, iar respectiva particularitate trebuie lăudată. Într-o manieră cât se poate de onestă, vocea de pe coloana sonoră nu-ți evidențiază doar părțile bune ale unui cont pe Facebook, ci și detaliile care au dat nașterii mișcării globale #DeleteFacebook. Este vorba de Fake News, Cambridge Analytica și nu numai. Spre dezamăgirea celor care au dezvoltat o obsesie cronică pentru ”îndrăgita” platformă online, niciodată nu au existat puțini clienți acolo și nici nu au fost mai puțini profitabili decât acum pentru compania fondată de Mark Zuckerberg.

Punctul de start este opimist. ”Ce a făcut Facebook grozav în primul rând?”. După ce îți arată de ce te-ai înscris acum zece ani, scurt-metrajul deviază rapid spre colțuri mai întunecate ale serviciului creat de Zuckerberg. Noua reclamă va fi difuzată la TV și în cinematografe pe parcursul următoarelor luni. Până și în finala de la NBA se va strecura la pauză scurt metrajul de un minut. Dacă nu te uiți la el pentru mesaj, videoclipul de mai sus îți arată inovațiile de interfață care s-au perindat pe fața Facebook în tot acest timp.

Concluzia clipului este precum o promisiune fără argumente că totul va fi bine. Dacă ești convins sau nu de acest fapt ține doar de tine. În situația în care renunți la Facebook, nu îți fă griji, alternativele sunt numeroase și nu trebuie să le cauți foarte mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele