Instagram și-a făcut reclamă într-un mod macabru pe Facebook

Instagram și-a făcut reclamă într-un mod macabru pe Facebook

Ca multe alte servicii online, Instagram își face reclamă pe Facebook, dar un algoritm automat a făcut cea mai proastă alegere când vine vorba de postarea folosită.

Nivelul de ură și agresivitatea online a atins de mult timp un nivel absurd, dar nimic nu este mai grav decât o rețea de socializare care promovează acest compartament. Deși este foarte probabil să fi fost vorba de o greșeală a unui algoritm, cei de la Instagram au făcut în urmă cu câteva zile o greșeală foarte rușinoasă.

Conform celor de la The Guardian, o postarea de pe Instagram care a fost folosită în cadrul unei reclame pe Facebook era de fapt o captură de ecran cu textul ”O să te violez” (I will rape you). Întreaga situație penibilă a fost sesizată de Olivia Solon, reporter la The Guardian. Olivia a observat că o captură de ecran a unui email primit de ea cu o amenințare a fost prezentă într-o reclamă. Textul emailului era cât se poate de sugestiv și poate fi văzut în postarea de mai jos de pe Twitter. Subiectul era ”Olivia, you fucking bitch!!!!!!!”.

Reclama creată din postarea respectivă a apărut pe pagina de Facebook a sorei lui Olivia Solon însoțită de mesajul cât se poate de nevinovat – ”Vezi fotografiile și postările lui Olivia Solon și ale prietenilor de pe Instagram.” La bază, fotografia cu pricina a fost postată pe Instagram și Facebook în urmă cu aproximativ un an și, deși a primit doar trei like-uri, a generat o discuție aprinsă formată din câteva zeci de comentarii. Respectivul nivel de interes a fost suficient pentru a declanșa algoritmul automat al Instagram pentru utilizarea postării într-o reclamă.

Deși nu s-a mai întâmplat așa ceva în trecut, este de domeniul fantasticului ca o rețea socială de amploarea Instagram să promoveze conținut agresiv sau încărcat de ură în diverse colțuri ale internetului. Oficialii Instagram și-au cerut scuze pentru situația creată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: