Cea mai iubită serie de telefoane Nokia va fi relansată în 2018

Cea mai iubită serie de telefoane Nokia va fi relansată în 2018

În cazul în care îți era dor de modelul Nokia N8 pe care l-ai avut acum ceva timp, s-ar putea să te bucure că Nokia va putea relansa seria N.

HDM Global a postat un anunț comemorativ pe rețeaua socială chineză Weibo despre seria N de la Nokia și despre cum aceasta a fost lansată pe 27 prilie 2005, în urmă cu 13 ani. În ziua respectivă, la o conferință de presă din Amsterdam, au fost lansate modelele Nokia N70, N90 și N91.

Postul este unul vag, dar pare să promită lansarea unui nou telefon. Telefonul din fotografia atașată este Nokia N8, unul dintre cele mai îndrăgite modele ale seriei, care avea o cameră foto destul de bună pentru acele vremuri. În general, majoritatea camerelor din seria N erau bunicele, datorită lentilelor Carl Zeiss – un parteneriat pe care HDM l-a reînnoit.

Din seria N, cele mai populare au fost N95, N73 și N82. A fost vârful de lance al companiei într-o vreme în care iPhone nu exista și finlandezii de la Nokia aveau cele mai rezistente modele. Totodată, Nokia N93 a fost primul telefon cu zoom optic (chiar 3x) și a ajuns să împingă un pic mai în față fotografia cu telefonul.

Nokia, după lansarea iPhone, a avut însă un drum greu de parcurs. A experimentat cu diverse sisteme de operare optimizate pentru ecrane tactile, de la Symbian până la MeeGo și chiar Android. Nokia X a fost un eșec, fiind lipsit de Google Play Store. HMD Global a preluat licența de la Microsoft, după ce americanii au cumpărat compania finlandeză.

În ultimul an finlandezii au lansat telefoane bune, fabricate de Foxconn, iar Android e sistemul de operare. E lipsit de vreo interfață specială și se bucură deja de ceva succes. Urmează Nokia X6, pe 16 mai, iar până la sfârșitul anului e așteptat un model premium care să fie o alternativă la iPhone X sau Samsung Galaxy S9.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gsm Arena