Google Play Music, înlocuit de YouTube Remix: când are loc schimbarea

Google Play Music, înlocuit de YouTube Remix: când are loc schimbarea

În decursul acestui an va apărea o schimbare majoră în ceea ce privește un serviciu de streaming audio. Google Play Music – rivalul Spotify, Apple Music și alții – va fi înlocuit de YouTube Remix.

Când Google va lansa, în sfârșit, cel de-al treilea serviciu de streaming audio, unul dintre celelalte servicii va dispărea. Mai exact, o sursă de încredere a publicației DroidLife a declarat că atunci când gigantul la lansa YouTube Remix, Google Play Music va fi dat uitării. Astfel, până la sfârșitul anului, utilizatorii vor fi forțați să închidă Music Play și să treacă la Remix.

În decembrie 2017, Google a anunțat că intenționează să creeze o experiență muzicală asemănătoare cu Spotify, un serviciu numit YouTube Remix. Acesta ar oferi mai multe recomandări, dar ar rula și muzica alături de clipuri.

Un alt raport a apărut câteva săptămâni mai târziu, sugerând că Google, YouTube și alte „etichete” din industria muzicală au ajuns la un acord, care ar permite serviciului YouTube să lanseze platforma muzicală pe bază de abonamente. Acest acord a mulțumit plângerile aduse de industria muzicală cu privire la drepturile de autor.

Lyor Cohen a confirmat câteva detalii despre aceste zvonuri. Nu a adus în discuție prețul abonamentelor sau data lansării, însă a spus că va oferi „cel mai bun server al muzicii”.

Sursa care a lansat noile informații spune că YouTube Remix se bazează pe recomandări, cu playlist-uri mai „inteligente”: muzică în funcție de ora din zi, locurile în care ești și altele. Nu se știe încă cum va „muri” Music Play, ci doar că Google va impune o adaptare la Remix până la sfârșitul acestui an.

„Am anunțat anterior că echipele YouTube și Google Play vor lucra împreună, Muzica este foarte importantă pentru Google, deci pentru noi este important să oferim o ofertă care să răspundă nevoilor consumatorilor și artiștilor. Momentan nu se va schimba nimic pentru utilizatori, dar înainte de orice modificare făcută vom trimite notificări”, a declarat un purtător de cuânt YouTube.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Droid Life