Telefoanele Nokia au parte de o aplicație celebră pentru poze

Telefoanele Nokia au parte de o aplicație celebră pentru poze

În urmă cu câțiva ani, pe vremea când Windows Phone încerca să fie relevant, telefoanele Nokia Lumia făceau o treabă foarte bună la imortalizarea de fotografii.

Telefoanele de top de la Nokia au fost din totdeauna foarte pricepute la captură. O parte din merit se datora senzorilor de înaltă performanță, în timp ce lentilele Carl Zeiss completau ecuația. Pe partea de software, aplicația Nokia Camera Pro era una dintre cele mai spectaculoase, fiabile și prietenoase.

Aplicația respectivă a trecut prin numeroase iterații înainte să devină favorita publicului. În același timp, a suferit și câteva schimbări de nume. Din acest motiv, Pro Camera, Lumia Camera sau Camera fac referire la același lucru.

Un lucru este sigur, pe lângă rezultatele foarte bună pe parte de captură automată, Camera Pro te ajuta să ajustezi într-un mod cât se poate de prietenos o serie stufoasă de parametri ai capturii. În plus, aproape la fiecare atingere, vedeai în timp real impactul vizual al gesturilor tale. Puteai ajusta timpul de expunere și aveai acces la focus manual în 2013, când aceste opțiuni era asociate aproape exclusiv cu DSLR-uri.

În 2018, majoritatea smartphone-urilor de top includ un mod de captură profesionist prin care poți modifica expunerea, focusul, diafragma și alte câteva particularități. Dacă te-a încântat însă aplicația Camera Pro de pe Nokia de acum câțiva ani, cei de la HMD Global au anunțat că va reveni în actualitate. Aplicația cu pricina va putea fi din nou utilizat de cei care vor să facă fotografii mai bune cu telefonul.

În primul val, aplicația Camera Pro va ajunge pe terminalele lansate în acest an. La scurt timp după însă, va putea fi utilizată pe Nokia 8 și alte aparate ale companiei. Noua aplicație va fi foarte apropiată de cea cu care ne-am obișnuit pe Lumia. Este important de reținut că vor putea profita de ea doar dispozitivele cu sistem optic de la Carl Zeiss. Lista include terminalele Nokia 7 Plus, Nokia 8 și Nokia 8 Sirocco. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: