Nokia 9 Pureview ar putea fi telefonul surpriză cu Android pe care să-l vrei

Nokia 9 Pureview ar putea fi telefonul surpriză cu Android pe care să-l vrei

Nokia 9 Pureview ar fi numele celui mai bun telefon vândut sub această marcă în ultimii doi ani. Da, va fi un smartphone pe care camera foto va fi cea mai importantă.

Pureview e un brand creat de Nokia pe vremea când încă mai vindea telefoane cu Symbian. Cel mai bine a fost „exploatat” pe modelul cu 41 de megapixeli. Între timp, HMD Global a preluat licența de folosire a mărcii Nokia și a mărcii Pureview.

Nokia 9 e un smartphone despre care s-a vehiculat încă din 2017, dar până acum n-a fost anunțat. Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, și cu noul iPhone pe piață, e așteptat să fie confirmat.

Marele avantaj pe care l-ar avea Nokia 9 Pureview ar fi modulul camerei foto compus din cinci senzori. Nu e cert cum ar fi folosite, dincolo de-a avea o cameră foto pentru zoom optic 3x și alta pentru fotografii cu unghi foarte larg de cuprindere, dar poate e vorba de aplicații de realitate augmentată.

nokia 9 pureview zeiss
Concept de cum ar putea arăta modelul Pureview cu Android și cinci camere pe spate. Al șaselea senzor e folosit pentru infraroșu, ca să ajute focalizarea.

Până acum, în 2018, HMD Global n-a lansat niciun telefon Nokia suficient de premium cât să se bată cu Samsung sau Apple. Există 8 Sirocco, dar nu e atât de performant și nici designul nu-i chiar de 2018.

Nokia 9 Pureview ar trebui să rezolve aceste lipsuri și să ofere atât Android Pie, cât și hardware de top.

Dincolo de ce-ar mai anunțat HMD Global anul acesta, Google mai trebuie să prezinte Pixel 3, Huawei să lanseze Mate 20 Pro și, probabil, OnePlus 6T să fie introdus pe piață până în decembrie. De la Google sunt cele mai mari așteptări să lanseze un telefon cu performanță foto-video mai bună.