Nokia 9 e telefonul futurist cu cinci camere la care doar visezi

Nokia 9 e telefonul futurist cu cinci camere la care doar visezi

Cei de la Nokia au avut în trecut câteva telefoane cu abilități de captură care te lăsau cu gura căscată. Prin intermediul Nokia 9, până la finele acestui an, ar putea reveni pe culmile gloriei.

La ora actuală, telefoanele Huawei, Samsung sau Apple au devenit sinonime cu poze de foarte bună calitate. În urmă cu cinci sau chiar zece ani, nu se justifica să-ți iei un alt telefon decât Nokia pentru a face câteva poze de calitate peste medie. Partea interesantă este că gigantul finlandez ar putea redeveni relevant în piață, dacă telefonul din imaginea de ma jos se va reflecta într-un produs de serie.

Detaliem de mai bine de jumătate de an posibilele specificații ale unui Nokia 9. Pentru o perioadă de timp, nu a mai crezut nimeni că respectivul gadget se va mai materializa vreodată într-un produs de serie. Întârzierea sa se pare însă că a fost datorată unui proces laborios de cercetare și dezvoltare. Rezultatul se poate vedea în imaginile alăturate.

Mai mult decât atât, nu este exclus ca diferențele de performanță și funcționalitate să fie atât de diferite de Nokia 8, încânt iminentul smartphone să ajungă în magazine cu numele Nokia 10. Cu alte cuvinte, momentan, nomenclatorul nu este foarte sigur, dar este clar pentru orice că vom vorbi de un telefon de top.

Gadgeturi precum Huawei P20 Pro cu trei camere principale sunt considerate excepții de la regulă, indiferent cât de mari sun beneficiile acelei combinații. Următorul Nokia s-ar putea să ajungă la cinci camere principale pentru obținerea unor rezultate foto din altă ligă.

Pe lângă cele cinci cercuri de pe spate cu senzori de captură, un al șaselea cerc găzduiește un bliț LED, iar al șaptelea ascunde un senzor infraroșu pentru eficientizarea procesului de focus.  Nu lipsește din ecuație brandingul Zeiss pe care l-am văzut pe majoritatea telefoanelor mainstream și high end de la Nokia.

Va fi interesant să vedem dacă se va lansa înainte de finele acestui ani și dacă, pe lângă un SoC Snapdragon 845, va avea spatele din sticlă pentru a suporta încărcarea wireless.

Nokia 9