Următorul flagship Nokia ar putea avea un preț exorbitant

Următorul flagship Nokia ar putea avea un preț exorbitant

Samsung și Apple au, de departe, cele mai scumpe telefoane de top de pe piață, dar Nokia ar putea ajunge pe podium alături de aceștia în viitor.

A trecut ceva vreme de când HMD Global a preluat brandul Nokia și l-a readus la viață, de data asta cu Android. Că finlandezii au pariat prost acum vreun deceniu, asta deja e un caz închis. Mai mult ne preocupă ce face brandul în prezent, când ai posibilitatea să-ți cumperi telefoane Nokia cam pentru orice buget. Da, gama de smartphone-uri nu e la fel de bogată ca cea a telefoanelor din trecut, dar tot ai o mulțime de variante la dispoziție.

HMD Global va continua, cel mai probabil, să ofere telefoane care să poată fi cumpărate chiar și de cei care vor un smartphone de buget. În același timp, însă, compania s-ar putea orienta și către către clienții cu dare de mână, care vor mai mult decât un entry-level. Nokia are deja telefoane destul de scumpe, având în vedere că ar trebui să plătești vreo 700 de dolari pentru modelul de top din prezent. Pragul e pe cale să fie mutat, însă.

Cei de la Nokia Anew, care au oferit în exclusivitate informația pe Twitter, susțin că Nokia 9, care ar urma să fie flagship-ul companiei, va avea un preț cam pe măsura numelui: 990 de dolari. E, într-adevăr, un salt destul de mare, de aproape 300 de dolari, iar întrebarea pe care ne-o vom pune cu toții e cea firească: va reuși HMD Global să justifice un asemenea preț pentru telefonul pe care îl pregătește?

Conform unor surse din piață, telefonul ar putea folosi tehnologia camerelor de la Light, astfel că ar putea deveni cea mai bună alegere dacă vrei un smartphone pentru poze. Rămâne de văzut cum și la ce preț se va concretiza proiectul Nokia 9.