Nokia 7.1 este noul telefon ieftin, cu tot ce îți trebuie, la care vei visa

Nokia 7.1 este noul telefon ieftin, cu tot ce îți trebuie, la care vei visa

HMD Global și-a reînnoit portofoliul de produse cu Nokia 7.1. Gadgetul a fost subiectul mai multor speculații și s-au dovedit a fi adevărate.

Tinde să devină din ce în ce mai greu să ignori eforturile celor de la HMD de a-și menține relevanța în piață. Lansează terminale interesante la intervale regulate de timp, cu un preț decent și versiuni de Android actuale. În afară de aparatele Google Pixel, niște telefoane Nokia au fost primele care au făcut tranziția la Android 9.0 Pie. 

De acestă dată, finlandezii au ieșit la interval cu Nokia 7.1, o minunăție mainstream cu crestătură în partea de sus a ecranului și o serie de specificații peste medie. Micuțul arată foarte bine, dacă ai în vedere valoarea sa de achiziție.

Nokia 7.1 este construit în jurul unui PureDaisplay cu o rezoluție de 1080 x 2280 pixeli și o diagonală de 5,84 inci. Este protejat cu un strat de Gorilla Glass 3 și se laudă cu suportul pentru HDR10. Ca pachetul de artificii să fie complet, are abilitatea de a-ți transforma fluxuri video SDR în HDR, în timp real.

Partea de performanță a telefonului este asigurată de combinația între un SoC Snapdragon 636 cu 3 sau 4 RAM și 32 sau 64 GB de memorie internă, în funcție de bugetul pe care te-ai decis să-l investești. La fel ca în cazul multor aparate cu Android, spațiul de stocare este expandabil printr-un microSD.

Dacă ai o afinitate pentru selfie-uri de calitate, camera frontală de 8 megapixeli cu F/2.0 facilitează și procesul de autentificare facială. Camera principală are 12 megapixeli cu F/1.8 și este completată de o cameră alb/negru de 5 megapixeli. Calitatea capturii ar trebui să fie amplificată de prezența unor mecanisme optice de la Zeiss.

Nokia 7.1 are un acumulator de 3060 mAh și se încarcă prin USB C până la 50% în doar 30 de minute. Telefonul este preinstalat cu Android 8.0 Oreo, dar va face tranziția la Android 9.0 Pie în luna noiembrie a acestui an, cu promisiunea că te vei bucura de actualizări de firmware și securitate pentru cel puțin ani  datorită programului Android One.

Terminalul poate fi achiziționat în două variante de culoare, Gloss Midnight Blue și Gloss Steel. Ambele sunt acoperite cu sticlă pe 85% din suprafață. Prețul de achiziție în Europa pentru cel mai nou Nokia este de 320 de euro pentru versiune cu 3 GB RAM și 32 GB memorie internă. Saltul la 4 GB RAM și 64 GB de spațiu te costă 30 de euro în plus.


Nokia 7.1

Citește și: