Telefonul Nokia care are Android Pie înaintea Samsung sau Huawei

Telefonul Nokia care are Android Pie înaintea Samsung sau Huawei
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Nokia 7 Plus e, tehnic, un telefon mid-range. Totuși, a primit Android Pie înaintea altor telefoane premium. Această versiune e prima care permite navigare prin gesturi, ca pe iPhone X.

Când am publicat lista cu motive pentru care ai vrea Nokia 7 Plus, unul dintre avantaje e că actualizările de sistem vin mai repede. Dacă de la producători mai mari aștepți mult după noul Android, în cazul modelelor Nokia noutățile vin mai repede. A fost cazul la modele lansate în 2017, e cazul și cu Nokia 7 Plus care a fost înainte și la beta.

Acum, anunțul oficial de la HMD Global a fost făcut.

Funcțiile principale ale Android 9 Pie pe Nokia 7 Plus sunt: App actions – sugerează rapid următorele acțiuni complementare, prin monitorizarea aplicațiilor utilizate frecvent și anticiparea următoarelor mișcări, Slices – identifică elementele relevante ale aplicațiilor preferate pentru a le face mai accesibile și Adaptive battery – folosește deep learning pentru a înțelege obiceiurile de utilizare ale telefonului și adaptează consumul bateriei în funcție de aplicațiile preferate.

Nokia 7 Plus cu Android Pie
Interfața Android Pie pe Nokia 7 Plus.

Mai sunt pe lista actualizării și: Adaptive brightness – adaptează în mod automat luminozitatea telefonului, analizând comportamentul utilizatorilor și setările alese, dar, cum ziceam, System navigation – accent pus pe gesturi, nu pe butoanele de la baza ecranului (activat cu acordul utilizatorului). Astfel, Nokia 7 Plus are Android Pie așa cum va ajunge și pe Google Pixel 3 (minus aplicația camerei foto folosită de Google).

Mai ai în Android Pie și Dashboard – afișează timpul de utilizare al telefonului, inclusiv numărul de deblocări și de notificări primite (un fel de Screen Time din iOS 12), App timers – setează limite de timp pentru folosirea aplicațiilor, și Wind Down și Do Not Disturb  – stabilește un orar zilnic și pregătește telefonul pentru orele de somn.

Ecranul trece în modul Grayscale, iar funcția Do Not Disturb activează modul Silent pentru notificări, asigurând astfel odihna utilizatorului. Funcția Do Not Disturb poate fi activată de utilizator, atunci când acesta dorește să se deconecteze.

Ca specificații, are un ecran de 6 inci Full HD+, un procesor cu opt nuclee, 4 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 64 GB. Are și două camere foto: de 12 megapixeli f/1.8 și de 13 MP f/2.6. Cea de selfie e de 16 MP f/2. Portul de încărcare, și transfer date, este un USB-C și bateria e de 3.800 mAh. Îl găsești și în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: