21 sept. 2018 | 15:19

Nokia X7 sau Nokia 7.1 Plus face valuri online, înainte de lansarea oficială

ACTUALITATE
Nokia X7 sau Nokia 7.1 Plus face valuri online, înainte de lansarea oficială

HMD lucrează în permanență la dezvoltarea unor noi smartphone-uri menite să sporească plaja utilizatorilor de telefoane Nokia. Următorul pe listă se pare că va fi Nokia X7 sau Nokia 7.1 Plus. Numele va depinde de țara din care îl achiziționezi.

Pentru a se diferenția cu ușurință versiunile de terminale făcute pentru piața din China, unde nu există servicii Google, Nokia a apelat la un nomeclator diferit. S-a întâmplat deja asta cu Nokia X6, care a fost disponibil pentru câteva luni doar în piața asiatică.

În momentul în care același dispozitiv a putut fi cumpărat într-o variantă globală cu Google Play Store, Google Assistant și ale servicii ale gigantului din Mountain View, aparatul s-a intitulat Nokia 6.1 Plus.

Pe același principiu iterat mai sus, Nokia X7 se va comercializa global sub titulatura de Nokia 7.1 Plus. Gadgetul din imaginile alăturate a mai fost subiectul unor speculații în trecut, dar abia acum ne putem forma o imagine clară despre alegerile de design ale finlandezilor.

Deși pare foarte improbabilă o astfel de afirmație în 2018, Nokia X7 se pare că va avea o crestătură unică în partea de sus a ecranului. Nu este la fel de mare ca la iPhoneX, dar nici de forma unei picături de apă, cum am văzut la Essential Phone.

nokia x7 leak

Raportul de aspect al ecranului pe care îl putem deduce din poza de mai sus este de 19:9, iar rezoluția probabilă va fi de 1080 x 2280 pixeli. Diagonala vehiculată este de 5,9 inci, dar este greu de dedus dintr-o poză.

Pe spate, Nokia 7.1 Plus va avea un sistem de captură dual cu lentile Zeiss. Ca referință, Nokia X6 (6.1 Plus) și Nokia X5 (5.1 Plus) nu s-au lăudat cu același branding pe spate, dar sigla Zeiss poate fi percepută ca un factor de diferențiere. Senzorul de amprentă este instalat pe spate, sub camerele principale. Sigla discretă Android One de pe carcasă vine ca o promisiune pe marginea faptului că vei primi actualizări de firmware regulare.

Nokia X7 ar putea fi lansat înaintea sezonului de sărbători. Va veni preinstalat cu Android 9.0 Pie și va utiliza pentru asigurarea performaței o combinație între un Snapdragon 710 cu 6GB RAM. Prețul este momentan necunoscut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele