Nikon P1000 îți oferă suficient zoom ca să fotografiezi chiar și Luna

Nikon P1000 îți oferă suficient zoom ca să fotografiezi chiar și Luna
George Stanciu
George Stanciu
10:38 10.07.2018

Nikon P1000 este cea mai nouă cameră foto a producătorului și pare a fi o alegere bună dacă vrei să fotografiezi obiecte aflate la distanțe mari și foarte mari.

Nikon Coolpix P1000 ar putea fi rezultatul din combinarea unei camere foto clasice cu un telescop. Camera bridge are un obiectiv atât de puternic încât majoritatea obiectivelor pe care poate le-ai folosit până acum ți s-ar părea jucării. Obiectivul oferă posibilitatea de zoom 125x și este echivalent cu un obiectiv de 24 – 3.000 mm de pe un DSLR clasic.

Din fericire, Nikon P1000 pare să nu facă rabat nici de la alte funcții. Astfel, obiectivul îți oferă o apertură destul de generoasă, cu valoarea de f/2.8. Valoarea acesteia se micșorează la f/8 dacă folosești obiectivul la zoom-ul maxim. Există și un mod macro pentru obiectiv, care poate fotografia subiecți aflați la doar un centimetru distanță, în modul wide-angle. Ai un buton special prin intermediul căruia zoom-ul este anulat temporar, pentru a găsi subiectul, înainte să te întorci în varianta telefoto.

Obiectivul cu zoom 125x este amplasat în fața unui senzor obișnuit, de 16 megapixeli. Acesta e capabil să filmeze 4K la 30 de cadre pe secundă, cu o limită de înregistrare de 29 de minute. Nikon P1000 folosește și cel mai nou procesor al companiei, care e capabil să captureze 7 cadre pe secundă în modul burst.

Camera foto are un vizor electronic, iar alături de acesta ai și un ecran LCD de 3,2 inci, care poate pivota. Destul de intrigant e și prețul camerei foto, care va fi lansată undeva în septembrie. Poate că te-ai aștepta ca prețul să fie unul imens și de neatins, însă camera va avea un preț de 1.000 de dolari la lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: