Noua cameră Leica pe care ți-ai putea-o permite chiar și în România

Noua cameră Leica pe care ți-ai putea-o permite chiar și în România

Leica are un portofoliu de camere foto foarte diverfsificat și cele mai multe modele sunt surprinzător de scumpe, iar Leica C-Lux nu este o excepție de la regulă.

Leica este un brand de aparate foto foarte relevant printre pasionații de design și artă fotografică. Cele mai multe modele ale lor ajung cu ușurință la prețul de 5.000 de euro, dar există câteva iterații care au depășit valoarea de 10.000 de euro. Pentru a crea un model un pic mai accesibil, nemții au colaborat cu cei de la Panasonic.

Noul model Leica C-Lux este un bridge fără lentile interschimbabile ce împrumută majoritatea specificațiilor de la Panasonic Lumix ZS200. Diferențele între cele două sunt doar de design și calitate a construcției exterioare. În timp ce noul Lumix ZS200 se încadrează într-un buget de 800 de dolari, brandul Leica și noua carcasă s-au reflectat într-un salt până la 1.050 de dolari.

În privința specificațiilor, Leica C-Lux este construit în jurul aceluiași senzor de 1 inci cu 20,1 megapixeli. Are un zoom optic de 15x, echivalentul a 24 – 360mm cu F/3.3-64. În funcție de afinitățile tale coloristice, îl poți achiziționa în două variante, Light Gold sau Midnight Blue. Am putea spune că varianta albastră este dedicată utilizatori din domeniul business, în timp ce iterația aurie se pretează pentru cei care își doresc un pic de culoare în viața lor.

Pe lângă faptul că este surprinzător de versatil și ar trebui să facă minuni într-o varietate foarte mare de scenarii, Leica C-Lux include un sistem ultra rapid de autofocus în 49 de puncte. La rezoluția sa nativă poate imortaliza până la 10 cadre pe secundă în rafală.

[readmore]

Dacă îți doreai o cameră pentru filmări de înaltă rezoluție, micuțul gadget știe să filmeze 4K cu un bitrate de până la 100Mbps. Din păcate, ești limitat la clipuri de maxim 15 minute. Conectivitatea Bluetooth și Wi-Fi completază pachetul. Camera ar trebui să ajungă în magazine la mijlocul lunii viitoare.

leica-c-lux-midnight-blue