21 mart. 2018 | 18:15

Netflix are un serial SF bazat pe povestea lui George R.R. Martin

ACTUALITATE
Netflix are un serial SF bazat pe povestea lui George R.R. Martin
The Verge

În cazul în care ești în căutarea unui serial SF poți să verifici trailerul serialului Nightflyers lansat de Netflix. Acesta este un serial SF bazat pe nuvela lui George R.R. Martin. Acțiunea se desfășoară într-un viitor în care planeta se apropie de distrugere.

O echipă de oameni de știință au misiunea de a intra în contact cu lumea extraterestră pentru a afla secretul supraviețuirii. Aceștia se află la bordul The Nightflyer, cea mai performantă navetă spațială din Univers.

Atunci când echipajul se apropie de destinație, începe se aibă îndoieli. Oamenii devin suspicioși și încep să creadă că The Nightflyer și căpitanul, pe care nu l-au văzut niciodată, îi îndrumă către un posibil pericol.

În distribuția serialului se regăsesc nume precum Gretchen Mol, care interpretează rolul lui Dr. Agatha Matheson, Eoin Macken îl joacă pe Karl D’Branin, David Ajala pe Roy Eris, Sam Strike pe Thale, Maya Eshet este Lommie, iar Angus Sampson îl interpretează pe Rowan.

The Nightflyers este doar unul dintre SF-urile de la Netflix, pe lângă deja popularele Altered Carbon și Black Mirror. Cel din urmă și-a câștigat popularitatea prin situațiile inedite în care sunt puse personajele datorită tehnologiilor avansate. Black Mirror este un serial britanic lansat în 2011. Episoadele care nu au legătură între ele, prezintă un viitor în care tehnologia, dusă la extrem, afectează relațiile interumane și societatea.

În ceea ce privește serialul Altered Carbon, acțiunea acestuia este plasată, ce să vezi, tot în viitor, unde un prizonier se reîntoarce la viață și este obligat să rezolve cazul unei crime. Sarcina nu este,însă una benevolă, prizonierul este obligat să facă asta pentru a-și câștiga libertatea. Tehnologia abordată aici constă în stocarea conștiinței oamenilor pe un cip.

Dincolo de aceste seriale și producții proprii, în 2018 Netflix a câștigat primul Oscar pentru documentarul Icarus. În acesta este prezentată povestea dopajului la cel mai înalt nivel în sport. Sunt implicați ruși și e spusă și povestea lui Lance Armstrong.