Câți oameni se uită la serialele de pe Netflix în toată lumea

Conținutul original de pe Netflix este mai bun ca niciodată. Acest detaliu a facilitat o explozie a creșterii numărului de abonați la scară globală.

Oficialii Netflix au publicat raportul financiar pe cel de-al patrulea trimestru fiscal din 2017, iar veștile sunt foarte bune pentru compania americană. Într-o perioadă în care competiția este mai acerbă ca niciodată în domeniul streaming-ului de conținut video, cel mai popular serviciu din lume a adunat nu mai puțin de 8,3 milioane de abonați noi.

Netflix tocmai a încheiat cel mai bun trimestru din istoria companiei. Creșterea numărului de utilizatorii este cu 18% mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2016. La momentul respectiv, doar 7,05 milioane de persoane deveneau abonați Netflix, comparativ cu cele 8,3 milioane de acum.

Încercând să găsească o motivație pentru situația grozavă în care se află compania, se pare că Bright a jucat și el un rol important. Deși a fost un eșec la critici, filmul a făcut valuri la nivel global. Pe viitor, oficialii au promis că vor face în continuare investiții în conținut original de calitate, dar vor încerca și să se dedice conținutului în alte limbi decât engleză. Respectiva afirmație a fost făcută în contextul în care, Dark a fost un succes răsunător și reprezintă primul serial creat de Netflix în germană.

La ora actuală, Netflix are 110 milioane de abonați pe întregul mapamond, dintre care 52 de milioane sunt doar în Statele Unite ale Americii. Planurile pe termen scurt includ sezoane noi pentru The Punisher și Mindhunter.

Nu au fost făcute referințe directe către Kevin Spacey sau Danny Masterson, care au întrerupt contractele cu Netflix în urma unor scandaluri despre agresiune sexuală. În schimb, au fost menționate pierderi de 39 milioane de dolari în trimestrul patru pentru proiecte care au fost produse, dar nu vor mai fi difuzate. Cel mai probabil, au legătură cu episoade produse din House of Cards și filmul despre viața lui Gore Vidal, ambele cu Kevin Spacey în rolul principal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: