Netflix, acuzată de rasism și discriminare din cauza plăților

Netflix, acuzată de rasism și discriminare din cauza plăților

Volumul de conținut de pe Netflix este surprinzător de diversificat pentru a atrage o varietate semnificativă de utilizatori, dar unii artiști se pare că au de suferit.

Sunt foarte multe show-uri de stand-up comedy pe Netflix. Serviciul de streaming a reușit în 2017 să ofere un nou spectacol în fiecare săptămână. În mod previzibil, nu toți artișii din spatele acelor show-uri sunt plătiți la fel, dar discrepanțele par să afecteze negativ mai ales artistele de culoare.

Mo`Nique este una dintre actrițele de comedie cu o lungă istorie în domeniu, dar se pare că a primit o ofertă de 25 de ori mai mică decât Amy Schumer pentru un show. Problema nu are însă legătură doar cu respectiva diferență, ci cu principiul de ansamblu prin intermediul căruia sunt apreciate spectacolele de comedie.

Printr-o serie de postări pe Instagram, Mo`Nique a solicitat un boicot împotriva Netflix din cauza faptului că serviciul discriminează pe bază de rasă și gen. Înainte de începerea protestului, lui Mo`Nique i s-au oferit 500.000 de dolari pentru un show de stand-up. Deși suma pare astronomică, Amy Schumer a primit o ofertă de 11 milioane de dolari, care a fost negociată până la 13 milioane de dolari. Dave Chapelle, care este un artist de culoare, a avut un contract de 20 de milioane de dolari pentru câteva show-uri.

Ca situația să fie și mai frustrantă, în momentul în care a încercat să obțină un argument pentru respectiva discrepanță, cei de la Netflix i-au oferit răspunsuri contradictorii lui Mo`Nique. Inițial, i s-a spus că CV-ul artistului este irelevant, dar când s-a pus problema contractului cu Schumer, s-a atras atenția asupra experienței artistei.

Pentru a atesta că nu este vorba doar de un caz izolat, Wanda Sykes a confirmat pe Twitter că i-a fost oferită o sumă mai mică de jumătate din cei 500.000 de dolari pentru un show de stand-up pe Netflix. Punctul comun este că ambele artiste au o vechime mai mare de zece ani în domeniul comediei, dar sunt de culoare. Nici un oficial Netflix nu a răspuns celor de la Engadget când au încercat să obțină un argument pentru situația sesizată de Mo`Nique.

#BOYCOTT#NETFLIX FOR #COLORBIAS AND #GENDERBIAS. PLEASE STAND WITH ME. I LOVE US.

A post shared by Mo’nique (@therealmoworldwide) on

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: