Netflix o să spună povestea lui Dracula întregii lumi într-o producție nouă

Netflix o să spună povestea lui Dracula întregii lumi într-o producție nouă
Sursa foto: Imagine folosită pentru producția Castlevania, alt original Netflix.

Dracula este o co-producție a BBC One și Netflix. Va fi o mini-serie de trei episoade a câte 90 de minute. Astfel, povestea veche de câteva secole va fi readusă în atenția publicului global.

Co-producția Dracula va fi creată de Hartswood Films, producătorii serialului Sherlock. Comanda pentru ea a venit de la BBC One. Când va fi gata, seria va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix în regiunile în care serviciul este prezent. Asta înseamnă că Dracula devine global.

BBC Studios Distribution, care a intermediat înțelegerea cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul internațional.

Mini seria de trei episoade de 90 de minute este scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss. E inspirată de povestea clasică a lui Dracula scrisă de Bram Stoker.

Cele trei episoade de lungmetraj vor readuce în atenție lumea lui Dracula, vampirul care a făcut ca personajele negative să devină atrăgătoare. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge concepe un plan împotriva Londrei Victoriene.

„Viziunea ingenioasă pe care o au Steven și Mark asupra poveștii lui Dracula este deopotrivă isteață și înspăimântătoare. Datorită celor doi, fanii vor vedea creația lui Bram Stoker într-o lumină cu totul nouă. Suntem încântați să colaborăm cu ei și cu extraordinara echipă Hartswood pentru încă o serie britanică de succes”, a declarat Piers Wenger, Controller BBC Drama.

Steven Moffat și Mark Gatiss, creatorii, scenariștii și producătorii seriei, au declarat că au existat întotdeauna povești despre rău și forțele ale răului. Ce e special în cazul poveștii lui Dracula este că Bram Stoker i-a dat răului un erou.

„Suntem nerăbdători să le oferim membrilor noștri din întreaga lume posibilitatea să urmărească extraordinara creație a lui Steven Moffat și Mark Gatiss, dar și să colaborăm cu BBC pentru încă o serie de succes”, a spus și Larry Tanz, vicepreședinte Content Acquisition, Netflix.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: