„Păianjenul” NASA care o să vadă alte planete înaintea ta

„Păianjenul” NASA care o să vadă alte planete înaintea ta

Inginerii de la Autodesk și Laboratorul de Propulsie NASA au folosit inteligența artificială pentru a face un nou concept interplanetar care ar putea explora lunile îndepărtate precum Europa și Enceladus.

Compania de software Autodesk a anunțat noul proiect inovativ la o conferință din Las Vegas – o navetă spațială care arată ca un păianjen țesut din metal. Compania a declarat că le-a venit ideea atunci când au abordat NASA pentru a valida un prototip de lander la care lucrau. După ce au văzut lucrarea, Autodesk și NASA au decis să formeze o echipă de proiectare care să vină cu un nou concept de lander.

Interesul NASA este reprezentat de dorința de a găsi modalități prin care să aterizeze pe lunile îndepărtate din Sistemul nostru Solar, cu un design care ar putea cuprinde oceanele sub aparatura respectivă. Enceladus, luna lui Saturn este un astfel de candidat deoarece poate deține condițiile necesare pentru a susține viața în apele sale nevăzute.

Colaborarea cu Autodesk a fost în mare parte experimentală pentru că NASA i-a cerut companiei un obiectiv foarte clar: să găsească o modalitate prin care să reducă greutatea unui lander.

Când vine vorba de călătoriile în spațiu, cele mai bune și rezistente materiale sunt titanul și aluminiul, dar aceste metale pot fi grele. Și cu cât vehiculul cântărește mai mult, cu atât este mai dificil și mai scump de lansat în spațiu. Reducerea greutății poate ajuta la micșorarea costurilor totale și a complexității unei misiuni, în timp ce permite adăugarea mai multor instrumente și senzori, pentru a aduna mai multe date științifice valoroase.

Pentru a construi naveta, Autodesk a folosit propriul software de inteligență artificială care poate dezvolta sute de modele diferite în perioade scurte de timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge