Miliardarul care se apucă să caute extratereștri cu ajutorul NASA

Miliardarul care se apucă să caute extratereștri cu ajutorul NASA

Miliardarul rus Yuri Milner vrea să afle dacă există viață acolo în spațiu – mai exact, pe luna lui Saturn, Enceladus. Cei de la NASA îl vor ajuta să își îndeplinească visul.

NASA și fundația non-profit a lui Milner, Breakthrough Starshot, au semnat hârtiile pentru ca ambele organizații să lucreze la planurile științifice, tehnice și financiare pentru misiune, potrivit New Scientist. Cei de la NASA au oferit deja 70.000 de dolari în vederea realizării unui studiu conceptual. Echipele NASA și Breakthrough Starshot vor începe să lucreze la planul de proiect începând cu 2019.

Lunile care orbitează planetele Saturn și Jupiter prezintă interes pentru cercetători când vine vorba de posibilitatea descoperirii vieții extraterestre. Luna lui Jupiter, Europa, a dat semne că ar avea apă la suprafață prin vaporii de apă care răzbat dincolo de solul înghețat.

La rândul său, luna lui Saturn, Enceladus, prezintă semne că ar avea un ocean cald și molecule organice complexe. O posibilitate este ca viața să fi evoluat sub gheața de la suprafață, așa cum s-a întâmplat cu unele din animalele din străfundurile oceanelor de pe Pământ, după cum arată Gizmodo.

Milner a vorbit și despre Marte ca posibil cămin pentru viața extraterestră, dar a spus că planeta respectivă nu este suficient de realistă când vine vorba de așa ceva. „Pe Marte, probabil trebuie să pătrunzi adânc în subteran, după cum cred mulți oameni – probabil câțiva metri, dacă nu câteva zeci de metri, pentru a vedea ceva posibil interesant”, a zis Milner, conform Space.

„Iar pe Marte, mulți experți sunt de acord că dacă găsești ceva, cel mai probabil vor fi ceva artefacte istorice ale vieții, în loc de organisme vii. Dar niciodată nu poți ști”.

Proiectul celor două companii își propune să răspundă la întrebarea pe care fiecare om și-a pus-o cel puțin o dată în viață – suntem sau nu singuri în Univers? Dacă îl va și găsi, este deja altă problemă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Space