NASA îți trimite numele spre Soare dacă te înscrii în acest program

NASA îți trimite numele spre Soare dacă te înscrii în acest program

NASA invită oamenii din lumea întreagă să-și trimită numele spre Soare. Agenția a lansat un program prin care îți poți trece numele online pe o listă care urmează să fie trimisă la bordul unei nave spațiale spre stea.

Microcipul va fi plasat la bordul Parker Solar Probe, misiunea istorică a NASA, care va fi lansată în vara anului acesta. Sonda va călători prin atmosfera Soarelui și se va confrunta cu căldura și radiațiile brutale. Este prima provocare de acest fel pe care omenirea și-o asumă.

Înțelegerea Soarelui a fost întotdeauna o prioritate pentru oamenii de știință din domeniu și nu numai. Studierea modului în care Soarele afectează spațiul și mediul planetelor este un domeniu cunoscut sub numele de heliofizică.

În orice caz, odată cu nava spațială poate ajunge și numele tău în atmosfera Soarelui. Pentru asta nu trebuie decât să intri pe site-ul lor. Propunerile vor fi acceptate până vineri, 27 aprilie.

Sonda va călători direct spre atmosfera Soareli, la aproximativ 6,5 milioane de kilometri de suprafața stelei. Obiectivele principale ale misiunii sunt de a urmări modul în care energia și căldura se mișcă prin corona solară și de a explora ceea ce accelerează atât vântul solar, cât și particulele energetice solare.

Misiunea va revoluționa înțelegerea nostră despre Soare, în care condițiile schimbătoare se pot răspândi în sistemul solar, afectând Pământul și alte planete.

Pentru a efectua aceste investigații fără precedent, navele spațiale și instrumentele vor fi protejate de căldura Soarelui cu un scut de carbon de 4,5 inci, care va trebui să reziste la temperaturi care ajung la aproape 1.371 grade Celsius. Scutul termic va proteja cele patru camere și seturi de instrumente concepute pentru a studia câmpurile magnetice, particulele de plasmă și energia și imaginea vântului solar.

Viteza navei este una record și poate ajunge până la 430.000 mph. Asta înseamnă că traseul de la Washington D.C la Tokyo ar putea fi efectuat într-un minut.

În mai 2017, NASA a redenumit sonda Solar Probe Plus în Parker Solar Probe, onorând astrofizicianul Eugene Parker. Este pentru prima dată când NASA a numit o navă spațială după un cercetător viu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: NASA