Nava spațială Cassini a surprins cele mai spectaculoase imagini cu planeta Saturn [FOTO]

Nava Cassini, lansată de agenția spațială NASA, a surprins cele mai senzaționale imagini cu atmosfera planetei Saturn.

Nava spațială Cassini a trimis imagini impresionante pe care le-a realizat în timp ce se deplasează într-o zonă în care nu s-a mai aventurat nicio navă până în acest moment- între Saturn și inelele sale. Acestea nu sunt primele imagini pe care Cassini reușește să le surprindă și vă afișam aici câteva fotografii inedite care surprind în detaliu structura inelelor lui Saturn.

Misiunea Cassini a fost lansată cu un scop bine determinat, anume de a studia în detaliu atmosfera acestei planete, lucru care a inclus detectarea unor potențiale forme de viață în sistemul nostru solar și elucidarea unor informații importante cu privire la vecinul nostru gigantic. Misiunea se va încheia pe 15 septembrie, timp în care nava va captura date și imagini surprinzătoare din spațiu, potrivit Jalopnik.

În acest moment, Cassini este poziționată într-o deschizătură din atmosfera planetei Saturn, cu o lățime de aproximativ 2,400 de kilometri, iar nava s-a deplasat în acest interval cu o viteză de 77.000 kph, ca parte a „marelui final” al misiunii de explorare. Vehiculul s-a folosit de antena sa, care are forma unei farfurii mari, ca scut împotriva particulelor din această regiune. Deși cercetătorii erau destul de siguri că această mișcare va dezintegra nava, aceasta a supraviețuit presiunii, ceea ce înseamna că poate transmite datele colectate către Pământ.

Printre aceste informații proaspete se numără și fotografiile spectaculoase ale unui uragan gigantic de pe Saturn și cele mai detaliate imagini cu atmosfera acestei planete.

Misiunea Cassini, în valoare 3,2 miliarde de dolari, a fost lansată în 1997, ca parte a unui proiect realizat prin colaborarea agențiilor NASA, Agenției Spațiale Europene și a agenției spațiale italiene. Nava spațială a orbitat în jurul planetei Saturn începând cu anul 2004, și în decursul acestui timp a capturat mii se imagini incredibile cu acest gigant și cu sateliții săi.

Ca parte a finalului misiunii, Cassini va survola de 22 de ori în jurul orbitei planetei Saturn. Atunci nava Cassini se va apropia într-atât de mult de atmosfera superioară a planetei, încât va arde ca o cometă.

Misiunea va culmina cu un nou progres în domeniul cosmologiei, iar NASA susține că  ne putem aștepta la noi date în lunile care urmează.

Citește și: