ZTE Axon M este telefonul pliabil cu două ecrane pe care îl așteptai

ZTE Axon M este telefonul pliabil cu două ecrane pe care îl așteptai

După câteva săptămâni de zvonuri pe marginea unui telefon pliabil cu două ecrane, ZTE Axon M a fost dezvăluit în mod oficial și pare a fi interesant.

Poate așteptai un Samsung pliabil. Încă nu e cazul, dar vine din China unul care se vrea așa ceva. Gadgetul din imaginea de mai sus este departe de a fi primul de acest gen creat vreodată, dar, cu un hardware competitiv și optimizări semnificative pe partea de software, s-ar putea să fie momentul perfect pentru un asemenea dispozitiv. În definitiv, degeaba ai la dispoziție două ecrane dacă nu poți profita de ele într-un mod constructiv, iar cei de la ZTE s-au asigurat că nu este cazul Axon M.

ZTE Axon M va fi un dispozitiv lansat în serie limitată. Deși s-ar putea să poți intra în posesia lui prin canale neoficiale, va disponibil în prima fază printr-un operator american – AT&T și unul asiatic. Alternativa ZTE la telefonul pliabil Samsung se numește Axon M, folosește două panouri de 5,2 inci cu o rezoluție nativă Full HD, iar cele două LCD-uri au la mijloc o balama în jurul căreia poți forma o tabletă când deschizi telefonul precum o carte. În acel moment, vei atinge o densitate de pixeli de 426PPI. Iluzia de tabletă este asigurată și de marginile ecranului sunt foarte subțiri, iar când deschizi telefonul, la mijloc ai parte de o dungă neagră discretă.

Configurația hardware ar fi putut fi mai de actualitate, dar reprezintă o dovadă că se lucrează de câțiva ani la acest proiect. Creierul afacerii este un Snapdragon 821, vârful de gamă de la Qualcomm de mai bine de un an, cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Terminalul folosește o cameră de 20 de megapixeli, vine preinstalat cu Android 7.1.2 și ascunde la interior un acumulator de 3.180 mAh cu Quick Charge 3.0.

ZTE Axon M poate fi folosit în patru feluri: Dual Mode, Extended Mode, Mirror Mode și Traditional. În modul dual, poți rula aplicații diferite pe fiecare ecran. În Extended, o aplicație deschisă va ocupa ambele ecrane, la fel ca pe o tabletă. Mirror îți va afișa același conținut pe ambele. Nu știm momentan dacă va ajunge în Europa. Dacă Samsung va veni cu ceva similar pe piață, atunci poți uita, iar, de un telefon pliabil pentru câțiva ani. Acesta pare să fie compromisul să ai și tabletă, și telefon. Merită reținut însă că Samsung a prezentat conceptul său în 2013 și până recent nu s-a mai auzit nimic de el.

Citește și: