MWC18 Huawei MediaPad M5 e tableta pe care n-a cerut-o nimeni

MWC18 Huawei MediaPad M5 e tableta pe care n-a cerut-o nimeni
Sursa foto: George Stanciu/ Playtech

Marii giganți din tech nu se mai înghesuie să lanseze noi tablete cu Android, dar există totuși câteva excepții, iar Huawei MediaPad M5 este una dintre ele.

Vânzările de tablete au scăzut într-un ritm alarmant în ultimii ani, iar în afară de Apple, nu prea mai fac mulți bani din această categorie de produse. Adevărul este că nici nu mai încearcă. Ultima tabletă de top are mari șanse să fie Galaxy Tab S3 de la Samsung, lansată în luna martie a anului trecut.

Deși nu sunt multe lucruri de reproșat tabletei, este un gadget care pare să fi rămas într-o lume și pe o nișă pe care puțini mai încearcă să facă bani. Ca hardware, tabletele sunt bune încă de acum trei ani. Din păcate, ciclul mare de upgrade a făcut și piața aceasta să scadă.

huawei mediapad m5 pro

huawei mediapad m5 pro

La MWC 2018, Huawei își încearcă norocul pe piața de tablete cu o creație de top cât se poate de atrăgătoare. Este vorba de Huawei MediaPad M5, un nou gadget disponibil în două variante de diagonală, prima este de 8,4 inci, iar a doua sare până la 10,8 inci.

Ca o premieră ce nu trebuie trecută cu vederea, acestea sunt primele tabletele construite în jurul unui panou 2.5D, curbat pe margini. Respectiva particularitate de design ar trebui să se reflecte într-un confort sporit la manipulare și într-o experiență de vizionare îmbunătățită.

huawei mediapad m5 pro

Noile tablete par scumpe, câteva cuvinte pe care nu prea le mai vezi asociate tabletelor cu Android. În plus, sunt surprinzător de sprintene, chiar dacă nu ascund la interior cele mai recente procesoare create in-house de Huawei. Ambele variante de MediaPad M5 utilizează un procesor Kirin 960 octa-core, același pe care l-am văzut introdus în Mate 9 împreună cu 4GB RAM.

huawei mediapad m5 pro

Rezoluția nativă este de 2560 x 1600 pixeli. Spațiul de stocare implicit va fi între 32 și 128GB, dar poate fi extins prin intermediul unor carduri microSD. Cele două camere sunt de 13 megapixeli pe spate și 8 megapixeli pe partea din față, pentru selfie-uri. Ca un detaliu negativ, aceasta ar putea fi prima tabletă lansată vreodată fără o mufă de căști.

huawei mediapad m5 pro

Varianta de 10,8 inci a tabletei are un conector suplimentar prin care poți atașa o tastatură, iar de la două difuzoare se va face un salt până la patru difuzoare pe spate. O versiune Pro a tabletei include în pachet un stylus cu 4096 niveluri de sensibilitate. Nu știm la ce prețuri vor putea fi achiziționa noile tablete.