Motocicleta poliției din Dubai îți arată cât de primitivă e România

Motocicleta poliției din Dubai îți arată cât de primitivă e România

Poliția din Dubai se va alege cu o nouă motocicletă zburătoare pe care o va folosi în misiuni de maximă urgență care necesită deplasarea rapidă a forțelor de ordine la locul infracțiunii sau accidentului.

În cadrul GITEX Technolofy Week, din Dubai, un eveniment care reunește cele mai noi și mai tari invenții, a fost dezvăluită o nouă motocicletă zburătoare pentru poliția din cel mai scump oraș al lumii. Vehiculul ar putea să o folosească în viitorul apropiat pentru misiuni rapide.

Invenția a fost deja prezentată poliției, iar brigadierul Khaled Al-Razzouqi a declarat că motocicleta care seamănă cu o dronă are o autonomie de 40 de minute atunci când e controlată de la distanță și 25 de minute atunci când e condusă de un polițist.

Vehiculul zburător este, evident, foarte ușor, deci poate atinge și o viteză de până la 96 km/h, dar încă este în stadiul de testare.

Poliția din Dubai dorește astfel de motociclete în dotarea ofițerilor pentru a se deplasa mai rapid la locul unor accidente. Nu pot zbura decât până la șase metri altitudine, dar e suficient cât să decoleze pe deasupra ambuteiajelor din trafic.

În esență, motocicleta se comportă ca o dronă, mai ales că poate fi ghidată de la distanță, dar polițiștii speră ca în viitorul apropiat să devină mai mult de atât.

Dubaiul ar putea fi primul oraș din lume unde poliția vine cu motociclete zburătoare să te aresteze, ca în filmele SF. De altfel, Dubaiul este deja cel mai tehnologizat oraș al lumii, probabil la sute de ani distanță evolutivă de ce ar putea fi Bucureștiul cândva.

Vehiculul prezentat recent este al doilea model. De precedentul ai auzit pentru prima dată anul trecut, tot în cadrul aceluiași eveniment despre tehnologie. Acela se numește Hoversurf Scorpion și este creat de o companie rusească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: