31 aug. 2018 | 15:36

Cea mai tare motocicletă din lume e, de fapt, un camion modificat

ACTUALITATE
Cea mai tare motocicletă din lume e, de fapt, un camion modificat

Americanii au o pasiune pentru motociclete și camioane puternice. Dar, când cele două se întâlnesc, cu puțină imaginație creezi cel mai tare prototip cu care să “rupi” șoselele.

Americanul Walter Moss este inginer, proprietar al unei companii producătoare de camioane și artizanul celor mai ciudate, dar impresionante prototipuri create vreodată din caroserii și motoare de mașini de mare tonaj.

Moss a devenit renumit în întreaga lume datorită hibrizilor săi neobișnuiți. Piesa de rezistență este motocicleta-camion, un vehicul bizar, dar cu un design bine echilibrat și plăcut la vedere care te face să te întrebi de unde a fost cumpărată sau ce mare brand o comercializează.

Până și Harley-Davidson, Yamaha sau Suzuki se pot da bătute în fața motocicletei lui Moss, gândită și construită chiar de el, în garajul unde dezasamblează și repară camioane învechite. Este un maestru al recondiționărilor auto, iar pentru el, nicio rablă nu este o cauză pierdută, pentru că orice mașină învechită sau defectă își găsește o nouă formă și și o nouă utilitate.

motocicleta camion

Motocicleta a fost special construită pentru putere. Este o rară alăturare între capota unui camion, care deservește ca baldachin, și partea frontală a unei motociclete.

Această tricicletă pe steroizi dezvoltă nu mai puțin de 400 de cai-putere, de la un motor care a fost conceput să tragă o sarcină totală de aproape 30 de tone. Motocicleta cântărește însă, “doar” vreo 3 tone, prin urmare, îți poți da seama cât de puternică și de rapidă este.

Moss mărturisește că este una dintre cele mai confortabile motociclete concepute vreodată, este o plăcere să o conduci chiar și pe distanțe foarte lungi (mai ales că ai un rezervor pe măsură), dar lumea are obiceiul să se cam uite după el ca după urs. Moss își găsește imediat admiratori sau, mai bine zis, ei îl găsesc pe el pentru că vor să facă mereu o poză cu motocicleta.

camion

Moss spune că este mecanic și construiește camioane de 40 de ani. E tot ceea ce știe să facă și toate capodoperele sale tehnice au fost realizate din piese sau ansambluri de piese de schimb.

El ascunde în garaj mai multe prototipuri de acest fel. Prima motocicletă modificată avea în spate o roată de camion, iar Rat Truck este un vehicul bizar la care numai capota unde se ascunde motorul are o lungime de peste 3 metri. Rat Truck are în jur de 1.000 de cai-putere, este un adevărat monstru.

Dar, din păcate pentru colecționari și pentru oricine și-ar dori să conducă unul dintre prototipuri, Moss n-are de gând să vândă vreuna dintre mașinile sale la care a muncit ani de zile. Fiecare poartă o parte din ființa lui și le vrea alături de el pentru tot restul vieții.