19 oct. 2018 | 12:55

Comuna cu stații de autobuz ca-n Dubai îi face în ciudă lui Firea

ACTUALITATE
Comuna cu stații de autobuz ca-n Dubai îi face în ciudă lui Firea

Majoritatea condițiilor în care trăiesc românii din comunele țării lasă de dorit, însă excepția de la regulă bate și dotările din București.

Comuna Brazi din Prahova este singura din țară cu șosea de centură construită din bani locali. Comuna care iese din tiparul obișnuit al României are acum un nou motiv de laudă: stații de autobuz ca-n Dubai.

Comuna are 11 astfel de stații, de care primarul este extrem de mândru. Stațiile sunt dotate cu uși automate, aer condiționat și camere se supraveghere. În plus, accesul este făcut prin apăsarea unui buton de panică.

„Am încercat să fie cât mai aproape de construcția celor din Dubai, să spunem. Estimarea inițială a fost de 9000 de euro pe stație. Sunt 11 stații în toată comuna”, declară Radu Leonaș, primarul comunei.

Primarul din Brazi mai spune că stațiile sunt unice în țară. Totodată, comuna are și o mașină electrică de poliție, care a costat 35.000 de euro. Mașina are nevoie de 20 de lei și o oră și jumătate pentru încărcare.

Cu toate acestea, localnicii nu sunt foarte încântați de investițiile făcute. Unul dintre aceștia spune că banii ar fi trebuit investiți în alte direcții, cum ar fi într-un spital sau dispensar mai mare, unde să-și facă analize. Pe de altă parte, alții sunt îngrijorați de modul în care stațiile o să fie păstrate de ceilalți localnici.

Pentru asta, primăria a plătit și o poliță de asigurare, astfel încât cei care vor să distrugă stațiile să fie amendați și dați în judecată.

Pe lângă aceste dotări, primăria le face un cadoul în valoare de 2.500 de lei celor care se căsătoresc. Și cei care aduc un copil pe lume sunt răsplătiți cu 1.500 de lei, în timp ce primăria ar fi dispusă să plătească inseminarea in vitro celor care au probleme de fertilitate.