Google te ajută să vezi Marte de aproape cu acest tur virtual

Google te ajută să vezi Marte de aproape cu acest tur virtual

În cazul în care te-ai plictisit de viața de pe Pământ sau pur și simplu ești curios să explorezi alte planete, acum ai ocazia să faci o vizită virtuală pe Marte.

Tot mai multe companii precum Virgin Galactic și SpaceX lucrează ca într-o bună zi să ajungem pe Marte, dar până atunci poți să faci singur un tur virtual al Planetei Roșii. Google Mars este instrumentul care îți permite să explorezi planeta Marte, fără a face o călătorie de 225 milioane de kilometri.

Aplicația conține una dintre cele mai detaliate hărți ale planetei făcute vreodată, datorită datelor colectate de sateliții NASA și asamblate cu ajutorul oamenilor de știință NASA de la Universitatea de Stat din Arizona.

Pe Google Mars, planeta nu este roșie. Dacă alegi harta înălțimii, suprafața planetară va avea culorile unui curcubeu de cratere și dealuri. Celelalte două opțiuni ale hărții îți permit să vezi mai în detaliu suprafața planetei.

De asemenea, imaginile îți arată cât de rece sau caldă este suprafața planetei, dar și norii marțieni și praful atmosferic. Interfața este una similară cu cea a Google Maps – poți să mărești sau să cauți diferite caracteristici.

Hărțile îți permit să te plimbi pe Marte folosind mouse-ul, dar și să accesezi link-uri care te conduc către câmpiile, craterele, munții și dunele sale. Poți să explorezi diferitele regiuni și să descoperi de unde provin numele lor. De exemplu, craterul Lomonosov a fost numit după un om de știință rus care a descoperit legea conservării masei.

În plus, Google Earth Pro îți permite să vizitezi Marte cu ajutorul unei hărți mai detaliate și fascinante, care îți oferă și posibilitatea de a vedea suprafața planetei în 3D.

Citește și: