Microsoft lucrează la o tabletă pliabilă care să te facă să uiți de iPad

Microsoft lucrează la o tabletă pliabilă care să te facă să uiți de iPad
Sursa foto: Dispozitivul folosit în serialul Westworld e o tabletă cu trei ecrane.

Microsoft prezenta o tabletă cu Windows pe când Apple abia își revenea din datorii. Aproape 20 de ani mai târziu, se poate ca această companie să ne surprindă cu o nouă tabletă spectaculoasă.

Marca Surface e tot mai folosită de Microsoft pe laptopuri, dar pe tablete lipsește (dacă nu pui la socoteală acel TV), iar pe telefoane n-a ajuns niciodată. Dacă în iunie apăreau informații despre un Surface Phone, ultimele detalii sunt mai degrabă despre un dispozitiv pliabil.

În ultimii doi ani, Microsoft a lucrat la un dispozitiv Surface nou, cunoscut sub numele de cod Andromeda. A apărut în cereri de brevete și în sistemul de operare Windows, dar un dispozitiv fizic propriu-zis n-a fost niciodată anunțat.

Ce vrea compania să facă e un dispozitiv cu două ecrane, pliabil, similar tabletei pe care ai văzut-o în Westworld sau telefonului ZTE Axon M. Credința companiei e că va reuși să creeze un dispozitiv nou, disruptiv, care poate să elimine și mai mult linia dintre telefoane și calculatoare.

„Dispozitivul Surface de buzunar are hardware inovator și software care să creeze, cu adevărat, o experiență versatilă și personală”, așa sună descrierea făcută intern de Microsoft.

Primul dispozitiv semnificativ sub numele Surface a fost RT, cu sistemul de operare Windows RT. Au trecut șase ani de atunci și s-a dovedit un eșec, dar după ce a renunțat și la tablete, și la telefoane, se prea poate că Microsoft a ajuns la concluzia că cele două trebuie unificate.

Avantajul unui astfel de dispozitiv, mai ales după eșecul ZTE Axon M, ar fi că poți să ai mai mult ecran, dar într-un corp mai mic. Totodată, piața tabletelor nu mai are unde să se ducă decât în jos și doar Apple mai vinde semnificativ. Astfel, piață pentru un nou dispozitiv e, contează foarte mult ce oferă și, mai ales, dacă poate fi și computer, și telefon.

Sursa: The Verge