Legendarul Surface Phone ar putea fi produs, dar nu de Microsoft

Legendarul Surface Phone ar putea fi produs, dar nu de Microsoft

Despre Surface Phone se discută încă de când Microsoft a prezentat o tabletă imensă numită Surface. Până acum, și după ce a cumpărat Nokia, n-a fost. Anul acesta ar putea fi însă unul cu noroc.

Surface Phone trebuia să fie un vârf de gamă pentru Windows Phone, apoi pentru Windows 10 Mobile. N-a fost niciodată, iar brandul Lumia n-a mai fost folosit de Microsoft. Totodată, nici sistemul de operare nu va mai fi luat în calcul. Au apărut însă informații despre un posibil telefon.

Surface Phone, așa cum a apărut în ultimele detalii, ar fi mai degrabă un hibrid. Ar avea cel puțin două ecrane, ca ZTE Axon M, adică pliabile. Ar rula pe un procesor ARM (pentru telefoane) și ar rula Windows 10, cum a făcut ASUS cu modelul Nova. Cert e că există infrastructură software și hardware pentru așa ceva.

Acest telefon are numele de cod Januss și ar urma să fie produs de Dell. Ar rula un Windows 10 pe un Qualcomm Snapdragon 850 (următorul procesor al producătorului) și ar fi ca un computer ultraportabil.

Când Microsoft a decis să renunțe la piața de telefoane mobile a făcut-o pe fondul dezvoltării serviciilor pentru Windows 10. Totodată, încearcă să facă din Windows 10 un sistem de operare actualizat anual, fără lansări majore ca înainte. Cât despre un posibil telefon, poate chiar Surface Phone, acesta ar fi folosit în parteneriat cu HP, ASUS, Lenovo, Dell, Acer și alți producători de hardware clasic.

HP a fost partener Microsoft și când a livrat un telefon cu Windows Phone. Totodată, Microsoft avea proiectul Continuum prin care să transformi un telefon într-un computer prin conectare la un monitor. E foarte posibil ca Surface Phone să facă asta chiar mai bine. Între timp ideea a fost exploatată de Samsung prin modulul DeX (introdus cu Galaxy S8) și de Huawei cu Mate 10 Pro.

Sursa: Slashgear