Microsoft va lansa o tabletă cât un TV pe care o poți pune și pe perete

Surface Hub 2 este tableta uriașă, cât un televizor, de la Microsoft, pe care o poți folosi mai mult la serviciu, la birou, dacă spațiul îți permite.

Surface Hub 2 este un model îmbunătățit al celui precedent și, cu toate că s-ar putea să nu-i găsești vreo utilitate acasă, ecranul imens e destul de atrăgător și accesibil. Ți-ar putea ușura mult munca la birou, atunci când ai de făcut prezentări într-o conferință.

Microsoft crede, probabil, că pe partea de software nu mai au nimic de îmbunătățit, așa că lucrează mai mult la partea de harware, dar nu e chiar cea mai bună strategie.

Surface Hub 2 vrea să fie o tabletă, dar diagonala ecranului de 50,5 inci, cu display 4K+, o să te pună puțin pe gânduri și te vei întreba dacă nu e, de fapt, un TV. De altfel, Surface Hub 2 poate fi aplicat fără probleme pe perete sau pus pe un șevalet, să te simți un fel de Picasso hi-tech.

Tableta are o mulțime de funcții tactile și se rotește din plan portret în plan landscape fără ca afișajul să se modifice odată cu inversiunea. Afișajul rămâne fixat și se modifică doar anumite detalii și aplicații, pentru a se adapta noului raport de aspect.

Dacă ar fi să folosești o astfel de tabletă, cu siguranță nu te vei simți prea confortabil la început. E ca și cum ai lua televizorul de pe masă și ai încerca să-l ții în mână pentru a căuta ceva pe internet, dar Surface Hub 2 face mai mult de-atât.

În principal, dispozitivul a fost creat de Microsoft nu neapărat pentru divertisment, ci mai degrabă pentru a-ți schimba și îmbunătăți fluxul de lucru. Sistemul său se poate sincroniza cu cel de pe un Laptop și poți trimite documente direct de pe calculator, pentru a le vedea toți, atunci când ești într-o conferință.

De asemenea, clipul de prezentare a produsului arată cu patru Surface Hub 2 puse la un loc, acționează ca un singur ecran uriaș, ce creează o perspectivă ultra-wide a afișajului.

Surface Hub 2 este un dispozitiv all-in-one (laptop, telefon, tabletă), care combină funcții și modalități de navigare de la toate gadgeturile, pentru a crea un dispozitiv complex și scump, pe care doar marile corporații s-ar gândi să cheltuiască banii.

Deocamdată, Surface Hub 2 este doar un prototip. Pe la sfârșitul anului Microsoft va testa tableta gigant, urmând să fie lansată pe piață în 2019. Prețul va fi de cel puțin 5.000 de dolari.

Citește și:
Sursa: Engadget