Cum a ajuns Microsoft Hololens să fie folosită în imobiliarele din România

Cum a ajuns Microsoft Hololens să fie folosită în imobiliarele din România

Skanska este primul dezvoltator imobiliar din România care utilizează un sistem de vizualizare holografică pentru clădirile lor. Cu ajutorul Microsoft Hololens pot fi văzute, în timp real, două dintre cele trei clădiri ale dezvoltatorului.

Sistemul este utilizat atât pentru proiectul Equilibrium, cât și pentru Campus 6. În acest mod, se poate observa în detaliu chiar și designul etajelor clădirii Equilibrium, cel mai nou proiect al Skanska.

Dezvoltatorul imobiliar a investit 37 de milioane de euro pentru prima etapă a proiectului Equilibrium – prima clădire urmează să fie finalizată în cel de-al doilea trimestru al anului viitor.

Aplicația “Holo for Skanska” construiește reprezentarea virtuală interactivă a clădirilor și realizează vizualizarea lor în mediul real în care se află privitorul. De asemenea, sistemul  respectă perspectiva și mișcările acestuia.

Tehnologia permite conectarea mai multor dispozitive, astfel încât o echipă întreagă să poată avea acces la imaginile 3D.

Microsoft Hololens  este un sistem care îmbină realitatea virtuală cu realitatea augmentată. Ochelarii vin cu două lentice holografice transparente, două proiectoare HD 16:9 de lumină, calibrator automatic a distanței pupilei, patru camere destinate scanării mediului înconjurător, o cameră de 12MP pentru fotografii și una HD pentru filmare.

În ceea ce privește casca, aceasta a fost creată astfel încât să fie cât mai confortabilă, având greutatea distribuită în mod egal în jurul capului. În acest mod, urechile și nasul sunt ferite de presiunea inutilă. În România, sistemul este disponibil din 2017.

Pe lângă Hololens, Equilibrium va avea și un sistem de recepție virtuală, care va avea scopul de a îmbunătăți accesul în clădirea de birouri.

Prin intermediul acestui sistem, accesul se va desfășura mult mai rapid și nu va mai necesita intervenția unei persoane. Vizitatorii vor primi un cod QR, cu ajutorul căruia vor putea intra în clădire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: