01 nov. 2017 | 16:11

Microsoft HoloLens este, de acum, disponibil și în România

ACTUALITATE
Microsoft HoloLens este, de acum, disponibil și în România

Microsoft HoloLens intră pe piața din România, în cadrul extinderii piețelor pe care dispozitivul este disponibil, la nivel global.

Microsoft HoloLens este primul computer holografic integrat din lume, acesta rulând Windows 10. Anunțul oficial de lansare a produsului a avut loc în ianuarie 2015, iar după ceva mai mult de un an, pe 31 martie 2016, dispozitivul a ajuns la dezvoltatori și parteneri comerciali din SUA și din Canada.

Până acum, HoloLens era disponibil pe zece piețe la nivel global, între care Australia, Canada, Germania, Japonia sau Marea Britanie. Odată cu data de 1 noiembrie 2017, numărul de piețe pe care dispozitivul este disponibil a crescut semnificativ, ajungând la 39 de țări din care poate fi cumpărat device-ul.

Cele 29 de piețe noi pe care dispozitivul de realitate mixtă a intrat sunt din Europa și amintim aici Austria, Bulgara, Danemarca, Estonia, Islanda, Luxemburg, Slovenia, Spania și Turcia. Firește, în lista completă se regăsește și România.

HoloLens folosește sisteme optice avansate, mai mulți senzori și o unitate de procesare holografică personalizată. În plus, casca este creată pentru a fi cât mai confortabilă, având greutatea distribuită în mod egal în jurul capului, astfel că urechile și nasul sunt ferite de presiune inutilă.

Casca este mai puternică decât un laptop obișnuit, însă nu are probleme cu temperatura, fiind răcită pasiv, fără ventilatoare. În plus, deoarece nu are nevoie de fire, de camere exterioare sau de alte conexiuni, casca îți permite să te miști liber.

Senzorii avansați ai căștii sunt capabili să detecteze informații despre ceea ce faci și despre mediul în care te afli. Casca este capabilă să vadă și să înțeleagă spațiile fizice în care te afli și locurile din jurul tău.