Filmul Metro 2033 a fost abandonat, ca să nu fie americanizat

Filmul Metro 2033 a fost abandonat, ca să nu fie americanizat

Dacă te-ai jucat Metro 2033 sau mai bine, dacă ai citit cartea, s-ar putea să te fi bucurat ideea că un film inspirat de cele două creații va fi lansat în viitor.

Cu siguranță, nu erai singurul care ar fi așteptat o asemenea adaptare. Din păcate, când ai de-a face cu giganții de la Hollywood, mai bine îți strângi jucăriile și pleci decât să-i lași să le strice. Cam asta a făcut Dmitri Gluhovski, autorul cărții, care a preferat să anuleze ideea unui film decât să-l lase să fie americanizat.

Cei de la MGM ar fi vrut ca, în locul tunelurilor de metrou moscovite, să fie folosit Washington DC. Aceștia aveau drepturile pentru operă încă din 2012, dar din fericire, acestea s-au întors la Gluhovski, care a și explicat de ce i-a refuzat pe americani.

Acesta spune că diferențele politice și sociale reprezintă cel mai important argument pentru refuz. ”În Washington DC, naziștii n-ar avea credibilitate, comuniștii ar avea chiar mai puțină de atât, iar nici măcar creaturile din subteran (Dark Ones) n-ar fi avut relevanță”, spune Gluhovski. Acesta mai adaugă că ”Washington DC e un oraș negru, iar aici e vorba despre xenofobie în general, nu un comentariu spre afroamericani. Nu ar fi funcționat.”

Dmitri Gluhovski spune că americanii se temeau să plaseze acțiunea în Moscova pentru că americanilor le plac poveștile despre propria țară. Există o oarecare logică în argumentul lor, dar dincolo de faptul că Washington DC și Moscova au ambele un sistem de metrou, similitudinile sunt inexistente. Astfel, autorul se teme că Metro 2033 ar deveni doar o adaptare proastă a unui film, după un joc. Mai rău e că n-ar fi primul exemplu de acest fel.

Gluhovski e optimist, însă, și crede că va găsi un studio dispus să lucreze cu un scenariu autentic. Acesta crede că Moscova ar fi chiar un argument unic pentru audiențele americane. ”Am văzut apocalipsa americană de atâtea ori, iar consumatorii genului s-au săturat deja, așa că nu mai doresc să vadă același lucru, încă o dată”, spune acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: pcgamesn.com
Etichete: