18 mai 2018 | 06:30

Metro Exodus, cel mai nou titlu din seria de FPS-uri terifiante, întârzie

VIDEO ACTUALITATE

Seria de jocuri video Metro a generat mulți fani de-a lungul anilor, dar următorul joc din îndrăgita serie se pare că va întârzia până în prima parte a anului viitor.

În 2010, cei de la THQ au lansat Metro 2033, al celor de la 4A Games. Nu a avut nimeni așteptări foarte mari pentru un FPS nou de la o companie necunoscută, dar echipa condusă de Andrew Prokhorov și Vlacheslav Aristov a reușit să te lase cu gura căscată. Acesta este și motivul principal pentru care, după 2033, au urmat Metro Last Light și, cu un pic de noroc, iminentul Metro Exodus.

Toate cele trei jocuri sunt inspirate de scrierile lui Dmitry Glukhovsky și relatează povești a căror acțiune se desfășoară în Moscova post-apocaliptică. Ruinele înghețate ale capitalei Rusiei creează fundalul perfect pentru un shooter horror. Jocul original s-a lansat în martie 2010, dar au urmat versiuni Redux actualizate pentru PlayStation 4 și Xbox One în 2014.

Metro Exodus ar trebui să încheie trilogia FPS-urilor din tunelurile metroului moscovit. Din păcate, după ce a fost dezvăluit pentru prima oară la E3 2017 în cadrul conferinței Microsoft, se pare că vom avea și mai mult de așteptat până îl vom experimenta, decât am crezut inițial.

Partea bună este că, tot acest timp în plus va fi petrecut pentru finisarea titlului, pentru crearea unui scenariu mai elaborat și a unor monștri mai terifianți. Cu alte cuvinte, scopul este unul nobil. Mai mult decât în celelalte jocuri din serie, conform trailer-elor care au fost lansate până acum, vei petrece un pic mai mult timp la suprafața Moscovei năruită de un atac nuclear. În continuare, o mare parte din inspirația pentru aventurile din joc provine din romanele autorului rus Dmitry Glukhovsky.

Inițial, jocul a fost programat pentru 2018. Dezvoltatorul 4A se păstrează, dar pentru că THQ a dat faliment în urmă cu câțiva ani, partea de distribuție va cădea în sarcina celor de la Deep Silver.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele