„Google de Rusia” își lansează primul său smartphone

„Google de Rusia” își lansează primul său smartphone

Yandex, compania rusească considerată Google al Rusiei, intră pe un nou segment de business cu lansarea primului său smartphone.

Yandex.Phone este un telefon cu un ecran de 5,6 inci ce are la bord un procesor Snapdragon 630, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare și un sistem dual de cameră pe spate format dintr-un senzor de 16 megapixeli și unul de 5 megapixeli. Așa că nu avem de-a face cu un telefon teribil de performant, dar nici nu este scump. Tot pachetul se vinde la un preț de 17.990 de ruble adică undeva pe la 1.100 de lei.

De asemnea, telefonul vine și cu propriul asistent virtual numit Alice, în locul asistentului Google. Totuși, acesta nu este prima apariție a lui Alice deoarece compania a lansat tot anul acesta un difuzor inteligent care include asistentul.

Yandex smartphone va rula Android, dar aplicațiile proprii vor fi puse înaintea celor Google, inclusiv propriul motor de căutare, însă aplicațiile Google nu lipsesc și sunt puse împreuna pe homescreen.

Telefonul apare la trei ani distanță de la victoria Yandex împotriva lui Google. Autoritățile din Rusia au găsit că Google abuză de poziția dominantă în piață și nu le permite companiilor producătoare de telefoane să pună alte motoare de căutare preinstalate pe telefoane.

Yandex a câștigat și Google trebuia să le ofere utilizatorilor de Android din Rusia dacă vor ca Google să rămână motorul de căutare presetat sau altul. Într-un an de la acestă implementare, Yandex ar fi avut de câștigat, iar acum are o cotă de piață mai mare pe căutări decât Google în Rusia.

„Yandex.Phone a foost creat pentru a le oferi rușilor un smartphone echipat cu toate uneltele localizate necesare pentru a naviga viețile de zi cu zi. Utilizatorii pot interacționa cu Alice și cu cele mai utilizate aplicații Yandex într-un mod nou”, a spus Fedor Yezhov, vicepreședinte al Yandex.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Venture Beat