Japonezii au dezvăluit varianta ”supremă” a trenurilor de mare viteză

Japonezii au dezvăluit varianta ”supremă” a trenurilor de mare viteză

Trenurile de mare viteză ale japonezilor sunt deja mai rapide decât vom vedea noi vreodată, iar acum au parte și de o versiune îmbunătățită.

Trenurile-glonț din Japonia, cunoscute ca Shinkansen, au parte acum și de o nouă variantă, în forma prototipului Supreme. Noile trenuri ating o viteză de 300 km/h și au un bot mai ascuțit decât până acum. Trenurile-prototip, prezentate acum, vin cu îmbunătățiri și la interior, care sporesc confortul pasagerilor în timpul călătoriilor.

Noile trenuri din seria N700S urmează să debuteze în 2020, pe linia Tokaido Shinkansen, care leagă orașele Tokyo și Osaka. Prototipurile sunt marcate cu un S mare, auriu, care denotă clasa ”Supreme” din care fac parte, iar primele teste urmează să aibă loc chiar în martie.

tren glont japonia shinkansen 2

Scaunele pentru pasageri sunt îmbunătățite, sunt confecționate din materiale noi și se pot înclina mai mult, dar oferă și cu 15% mai mult spațiu la picioare, cel puțin în cazul locurilor de la clasa 1. Fiecare scaun vine acum cu propria priză, astfel că nu trebuie să mai speri că vei prinde un loc la geam ca să-ți încarci telefonul. În plus, seturi de lumini se aprind automat și luminează zona bagajelor din partea de sus a vagonului, astfel încât să-ți găsești cu ușurință bagajul.

tren glont japonia shinkansen 3

Trenul Shinkansen este compus din 16 segmente: are două locomotive și 14 vagoane pentru pasageri, unde pot încăpea până la 1.323 de navetiști. Botul trenului a avut parte de un redesign, care oferă un profil cu două ”aripi”. Astfel, fluxul de aer este îmbunătățit, iar efectul de boom sonic este redus, atunci când trenul circulă prin tuneluri. Noul tren Supreme va putea circula la viteze de 285 km/h pe linia Tokaido Shinkansen, în timp ce pe linia Sanyo Shinkansen va putea ajunge la viteze de 300 km/h.

Citește și:
Sursa: theverge.com