Mașina dictatorului din Coreea de Nord e o limuzină luxoasă germană

Mașina dictatorului din Coreea de Nord e o limuzină luxoasă germană
Sursa foto: Mercedes-Benz

Limuzina Mercedes a lui Kim Jong-un, dictatorul Coreei de Nord, este un monstru blindat pe roți. Pe cât e de exclusivist, pe atât e de luxos, iar interiorul e fenomenal.

Donald Trump este tare mândru de Bestia sa pe patru roți, limuzina prezidențială blondată de ultimă generație care-i asigură protecția în deplasăi și nu a ezistat să se fălească nici la întrevederea istorică cu dictatorul Coreei de Nord.

Dar nici Kim Jong-un nu este mai prejos. Doar pentru că este președintele celui mai izolat stat din lume și-l menține într-o sărăcie insuportabilă, nu înseamnă că el nu are parte de cele mai scumpe achiziții. La fel ca tatăl său, Kim Jong-il, și el pare pasionat de automobilele nemțești, așa că are în dotare câteva sute de limuzine Mercedes ultra-moderne, care-l transportă în siguranță și cu stil.

mercedes limuzina kim jong-un coreea de nord

Limuzina care-i asigură siguranța dictatorului este un Mercedes-Benz S600 Pullman Guard. Desigur, mașina este modificată conform nevoilor unui lider de stat, așa că nu se știu prea multe despre limuzină, dar, cu siguranță este îmbrăcată într-o armură impenetrabilă.

Limuzina blindată a lui Kim Jong-un costă nu mai puțin de un milion de dolari și deține mai multe modele. Se știe de existența lor în dotarea reuzitei prezidențiale nord-coreene din 2014.

mercedes limuzina kim jong-un coreea de nord

Acest Mercedes face parte din generația W221 și are un motor cu capacitate 5,5 litri, cu 517 cai putere, bi-turbo V12. Nu doar că ascunde un monstru sub capotă, dar și interiorul este extrem de luxos, elegant și confortabil. Întreaga tapițerie este din piele naturală albă.

Are o lungime de 6,40 metri și o greutate de peste cinci tone. Este masivă, după gabaritul proprietarului.

mercedes limuzina kim jong-un coreea de nord

E bine să știi, însă, că limuzina Pullman Guard este, de fapt, o versiune extinsă (la propriu) a lui Mercedes Maybach S600, un sedan blindat, în valoare de peste 500.000 de dolari.

Blindajul este dat de un fuselaj din oțel, completat de panouri oțelite în diferite zone ale mașinii. Inclusiv podeaua este blindată, pentru a oferi protecție și împotriva eventualelor bombe plasate în asfalt.

[readmore]

Geamurile sunt și ele anti-glonț, dar prezintă o ranforsare cu policarbonat, care împiedică tranformarea sticlei în cioburi, în cazul unei lovituri de calibru mare.

mercedes limuzina kim jong-un coreea de nord

Interiorul este chiar mai confortabil, decât pare, mai ales când știi că niciun glonț nu-ți va atinge țeasta sau inima. Scaunele îmbrăcate în piele albă au și suporți pe care să-ți întinzi picioarele. Cu o astfel de limuzină, niciun drum nu este prea lung.

Citește și: