Cât de rezistentă este „Bestia”, limuzina lui Donald Trump

Cât de rezistentă este „Bestia”, limuzina lui Donald Trump

Donald Trump mai are puțin până să primească limuzina prezidențială adaptată vremurilor actuale, care îl va proteja pe parcursul deplasărilor oficiale.

Limuzina, cunoscută colocvial ca ”bestia”, va fi dezvăluită publicului în câteva luni. Aceasta este produsă de Cadillac și a fost livrată deja Serviciilor Secrete din SUA, pentru efectuarea testelor finale. Mașina trebuia să fie gata încă de la inaugurarea președintelui, însă data finală a lansării a fost devansată, iar acum se așteaptă o dezvăluire spre finalul verii. Donald Trump circulă momentan cu vehiculul din era Obama, dar acea limuzină va fi înlocuită de una mai puternică și care va costa 1,5 milioane de dolari.

Mașina este o adevărată bestie, cu o poreclă pe măsura specificațiilor. Geamurile mașinii sunt create din cinci straturi de sticlă și policarbonat și rezistă la gloanțe care penetrează armuri. Singura fereastră care se deschide e a șoferului, iar aceasta are o cursă de doar 7,5 centimetri. În compartimentul șoferului se găsesc un centru de comunicații și un sistem de urmărire prin GPS. De asemenea, șoferul este antrenat de Serviciile secrete să reacționeze la cele mai problematice situații de condus.

Caroseria este ranforsată cu blindaj militar, de cel puțin 12,5 centimetri grosime. Sunt combinate oțel, aluminiu, titan și ceramică în straturi pentru a opri proiectilele. Și rezervorul este blindat, iar la interior are o spună care îl face să nu explodeze, chiar și dacă este lovit direct. Șasiul mașinii are o placă de oțel ranforsat, care protejează împotriva bombelor. De asemenea, cauciucurile mașinii sunt întărite cu Kevlar, iar în caz că acestea s-ar dezintegra, mașina ar putea merge în continuare, chiar și pe jante.

Nici în ceea ce privește dispozitivele de apărare, limuzina nu dezamăgește. În partea din față sunt camere cu vedere pe timp de noapte, dar și aruncătoare de grenade cu gaze lacrimogene. La bordul mașinii se găsesc puști, dar și aruncătoare de grenade cu gaze lacrimogene. În partea din spate există un sistem de oprire a incendiilor, dar și aruncătoare de gaze lacrimogene și de perdele de fum.

În partea din spate, unde se află președintele Donald Trump, este spațiu pentru cinci persoane. Există un zid de sticlă pe care doar președinte îl poate manevra, dar și un buton de panică și o rezervă de oxigen. Scaunul președintelui are un telefon prin satelit, care asigură o linie directă către vicepreședinte și către Pentagon. Tot în mașină se găsesc și pungi cu sânge din grupa sanguină a președintelui, în caz că acesta are nevoie de o transfuzie.

Ușile mașinii sunt blindate, de asemenea, au 20 de centimetri grosime și cântăresc la fel de mult ca ușile de pe un Boeing 757. Atunci când sunt închise, etanșează complet mașina, astfel încât pasagerii să fie protejați în cazul unui atac chimic.

Citește și: