Mercedes e aproape gata de lansarea primului său SUV electric

Mercedes e aproape gata de lansarea primului său SUV electric

Mercedes-Benz nu mai are foarte mult până să dezvăluie primul său SUV electric, așa că a ținut să-și anunțe fanii cu privire la asta.

Cei de la Mercedes-Benz au mai oferit, în ultimele luni, mici detalii despre EQC, modelul de SUV electric pe care aceștia îl pregătesc. După îndelungi așteptări, automobilul e aproape gata de lansare, iar compania a ținut să anunțe și momentul dezvăluirii acestuia.

Astfel, în cadrul unui eveniment de la Stockholm, producătorul german e gata să dezvăluie complet noul Mercedes-Benz EQC, pe 4 septembrie. Videoclipul care însoțește anunțul nu oferă prea multe detalii despre mașină, ci îți arată o imagine cu jumătate din partea din față a acesteia, alături de data de lansare.

Un lucru e sigur cu privire la automobil: nu are designul futurist pe care îl avea conceptul imaginat în 2016. Poți remarca faptul că în față, Mercedes-Benz EQC are o grilă de radiator; deși inutilă din punct de vedere tehnic pentru o mașină electrică, aceasta a fost păstrată pentru a-i mulțumi pe clienții care caută, încă, un design relativ tradițional.

Dacă designul încă nu e cunoscut, ceva specificații se știu deja. Mercedes-Benz ar fi pus pe mașină un motor de aproximativ 400 de cai-putere și cu o baterie de 70 kWh. Acestea ar trebui să ofere o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 5 secunde, iar autonomia ar trebui să fie undeva în jurul a 450 de kilometri, deși s-ar putea ca în realitate, aceasta să fie mai mică.

SUV-ul electric de la Mercedes nu va ajunge pe piață până în 2019, însă compania are un motiv destul de întemeiat să dezvăluie acum automobilul. La doar două săptămâni distanță, pe 17 septembrie, și SUV-ul Audi e-tron va fi dezvăluit, iar Mercedes vrea să atragă toată atenția asupra sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: engadget.com