01 aug. 2018 | 10:03

Un Mercedes-Benz AMG CLK GTR ar putea fi vândut la un preț record

ACTUALITATE
Un Mercedes-Benz AMG CLK GTR ar putea fi vândut la un preț record

Poate că Mercedes-Benz nu mai are supermașini cu care să concureze alături de McLaren sau Lamborghini în prezent, dar acum 20 de ani avea o astfel de mașină exotică.

Pe cei de la Mercedes-Benz se pare că nu prea i-a prins febra supermașinilor, așa cum s-a întâmplat cu alți producători de top din Europa și nu numai. Asta nu înseamnă că nu există niciun model care să se califice pentru această categorie. Mercedes are cel puțin unul, în forma lui AMG CLK GTR, o mașină înainte de vremea ei, cam la fel cum se întâmplă cu toate automobilele de acest fel.

mercedes-benz amg clk gtr 1

Mașina a fost produsă ca răspuns pentru automobile de top ale vremii, ca McLaren F1 sau Porsche GT1. Mercedes-Benz AMG CLK GTR este o mașină destul de rară: doar 25 de exemplare au fost produse, iar modelul scos la licitație și vizibil în imagini este al nouălea din serie. Acesta va fi scos la licitație de către casa RM Sotheby’s, în Monterey, California. Estimările inițiale vorbesc despre un preț devânzare cuprins între 4.250.000 și 5.250.000 de dolari.

mercedes-benz amg clk gtr 2

Pentru acești bani, cumpărătorul va primi o mașină ”excepțional de originală”, cu vopsea și distribuție neschimbate. Mașina se află în SUA în prezent, dar nu este omologată pentru a putea fi condusă pe stradă. Casa de licitații notează că automobilul a fost federalizat de către J.K Technologies și a fost importat în SUA pentru ”Show and Display”.

mercedes-benz amg clk gtr 3

Cumpărătorul va primi pe lângă mașină și toate manualele originale, dar și piese de schimb pentru aceasta. Singura schimbare a mașinii este o apărătoare de fibră de carbon montată sub bara de protecție din față. Aceasta a fost montată doar pentru ca originala să rămână în condiție perfectă. Firește, o primești și pe aceasta la pachet cu mașina.

mercedes-benz amg clk gtr 4