McDonald’s vrea să reducă poluarea cu noile reglementări

McDonald’s vrea să reducă poluarea cu noile reglementări

McDonald’s are mai multă grijă de planetă decât are de sănătatea ta. Gigantul fast-food-ului pe cale de a-și face un upgrade ecologic.

McDonald’s a anunțat că până în 2025, toate ambalajele folosite vor proveni din surse regenerabile, reciclate sau certificate. Toate acele ambalaje cu care ți se împachetează hamburgerul sau McPuișorul, paharele din polistiren, paharele de înghețată din plastic și cutiile de carton vor fi înlocuite în mai puțin de un deceniu.

„Clienții noștri ne-au spus că deșeurile provenite de la ambalaje reprezintă principala problemă de mediu pe care ar dori să o rezolvăm”, a declarat directorul executiv Francesc DeBiase. ”Ambiția noastră este de a face schimbări pe care clienții noștri le vor și astfel vom folosi mai puține ambalaje”. McDonald’s speră ca decizia pe care a luat-o să aibă un impact și o influență mai mare decât se așteaptă în prezent.

Multe grupuri și ONG-uri speră ca McDonald’s să lanseze un lanț de evenimente care să inspire și alte companii, în special cele de fast-food, și să renunțe la ambalajul tradițional, dăunător mediului, și să se reducă mare parte din cantitatea deșeurilor. Dacă McDonald’s poate fi transparent în ceea ce privește producerea și reciclarea deșeurilor, lumea se așteaptă ca alte companii să facă același lucru.

”Acest lucru transmite un mesaj important și altor companii de fast-food”, a declarat Conrad McKerron, senior VP al organizației nonprofit As You Sow. Nu doar McDonald’s se gândește serios la folosirea materialelor reciclate, ci și alte companii, nu neapărat axate pe mâncare.

În plus, în ultima perioadă, din ce în ce mai multă lume ia în serios problema poluării, a deșeurilor și a altor lucruri pe care le facem, intenționat sau nu, și cu care planeta trebuie să se confrunte. Însă, ținând cont că un gigant ca McDonald’s a ieșit în față, cu siguranță, va schimba multe.

Citește și: