McDonald’s îl acuză pe Donald Trump că are „mâini mici”

McDonald's îl acuză pe Donald Trump că are „mâini mici”

Profilul companiei McDonald’s a luat-o razna zilele trecute și i-a trimis președintelui Trump, prin intermediul platformei Twitter, un mesaj ofensator, trezind multe suspiciuni.

Deși acum este ștearsă această replică nepotrivită și nu o puteți găsi oricât de mult veți căuta, aceasta spunea: ”@RealDonaldTrump Ești o scuză dezgustătoare de președinte și am fi încântați peste măsură să îl avem pe @BarackObama înapoi, de asemenea, ai mâini mici”, conform The Guardian.

Într-o conferință de presă, McDonald’s și-a cerut scuze în mod oficial pentru tweet-ul trimis. Deși ai putea crede că asta este o greșeală clasică a unui angajat care face o confuzie între propriul profil și cel al corporației, compania dă vina pe o sursă externă, pe care nu o numește.

Aceștia menționează că investigația pe care au realizat-o le-a adus la cunoștință că profilul de Twitter pe care îl dețin a fost spart de un hacker. De asemenea, reprezentanții companiei susțin că au luat măsurile necesare pentru a-și securiza profilul și își cer scuze că mesajul a fost trimis pe această cale, conștientizând impactul pe care l-ar fi putut avea.

Tweet-ul în discuție a fost trimis marți, în data de 14 martie, la ora 9:16am EST și a rămas pe pagină pentru aproximativ 15 minute înainte de a fi șters. În acest interval de timp, cine s-a aflat în controlul profilului a selectat ca acesta să apară primul pe pagina de Twitter a McDonald’s, alertând în acest fel toți urmăritorii paginii.

Drept dovadă, toți utilizatorii platformei au dat năvala la postarea respectivă și au elaborat felurite teorii despre ce s-a întâmplat: că profilul a fost spart de hackeri, că un angajat a realizat o confuzie între pagina personală și cea a companiei, sau că un angajat a vrut pur și simplu să se răzbune pe angajator.

Justificările corporației pot fi confirmate și de faptul că tweet-ul critic la adresa lui Donald Trump a fost trimis de pe Twitter web, în timp ce toate celelalte postări ale McDonald’s au fost realizate prin intermediul unei platforme din mediul social (Sprinklr).

Cred că e de la sine înțeles că tweet-ul celor de la McDonald’s a provocat numeroase discuții în contradictoriu. Cei care îl susțin pe Trump au acuzat corporația de încercarea de instigare, în timp ce unii dintre fanii corporației au lăudat acțiunea lor.

Președintele american Donald Trump este un fan înfocat al companiei, iar când a câștigat alegerile a celebrat, în avion, cu o masă copioasă de la McDonald’s.

Citește și: