Toate mașinile Ford vor avea internet 4G LTE ca să nu fii niciodată offline

Toate mașinile Ford vor avea internet 4G LTE ca să nu fii niciodată offline

Ford a făcut numeroase eforturi pentru a-și adapta mașinile de top la cerințele pieței. În același timp, s-a numărat printre primii producători de mașini electrice.

Viitorul sună bine pentru amatorii de tehnologie avansată în aututorisme. În plus, dacă te încântă beneficiile asupra mediului generate de mașinile electrice, te vei bucura să afli că, nu ar trebui să dureze mai mult de 3-4 ani până când majoritatea mașinilor noi lansate vor fi cel puțin hibride, dacă nu integral electrice.

Dintre producătorii de autoturisme cu renume mondial, Ford se pare că are cel mai ambițios proiect când vine vorba de mașini electrice, cu algoritmi avansați de inteligență artificială și conectivitate online. Într-un raport publicat de Engadget, se menționează foarte clar faptul că până în 2020, orice mașină care va ieși pe poarta fabrici va integra un modul 4G LTE pentru acces la internet.

În plus, toate drumurile tale vor deveni subit mai eficiente, datorită faptul că navigația prin Waze va fi integrată la nivel hardware în toate autoturismele Ford. Accesul la internet va fi benefic mai ales pentru recepția actualizărilor de firmware. Cu cât mașinile vor ajunge mai deștepte, ne vom confrunta cu vulnerabilități de securitate ce trebuie remediate prin update-uri pe calea aerului.

Pe termen scurt, noile versiuni de Bronco, Escape, Explorer, F-150 și Mustang vor putea fi toate achiziționate într-un format hibrid cu alimentare la priză – plug-in hybrid. Cel mai mare avantaj al acestui upgrade al trebui să-l vadă doritorii de F-150. Populara camionetă a celor de la Ford va avea o putere mai mare de tracțiune și o stabilitate sporită. În maxim doi ani, din opt SUV-uri pe care le va avea în portofoliu, cinci vor fi electrice sau hibride.

Cel mai mare beneficiu al acestor actualizări va avea legătură cu mult mai puțin timp petrecut la volan cu ochii în telefon. Ca urmare, ar trebui să ne bucurăm de mai puțin accidente. În ceea ce-i privește pe cei de la Ford, va fi interesant de văzut dacă vor reuși să depășească Toyota, liderul mondial în materie de hibride comercializate cu 1,52 de milioane de unități livrate în 2017. Ford se află acum pe poziția a doua.