06 feb. 2018 | 17:18

Cât costă SUV-ul construit de Ford la Craiova

ACTUALITATE
Cât costă SUV-ul construit de Ford la Craiova

Compania Ford a făcut publice prețurile pentru versiunea europeană a modelului EcoSport. În România, mașina fabricată la Craiova, are un preț de pornire de 15.400 de euro.

În octombrie 2017, Ford a produs la Craiova (acolo unde au fost investiți peste 200 de milioane de euro în retehnologizare) prima unitate Ford EcoSport, înlocuitorul lui B-Max. Doar un procent de 30% din componentele mașinii sunt produse la noi în țară. „EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game – implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială”, a declarat la finele lui 2017 Steven Armstrong, președintele Ford Motor Company pe zona Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Acesta a mai spus și că, odată cu creșterea cererilor pentru EcoSport și, în general, pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producția în Europa.

Ford a anunțat acum în mod oficial lista completă de prețuri pentru piața din România. Noul Ford EcoSport costă 15.400 de euro în versiunea de bază cu motor pe benzină Ecoboost de 1.0 litri și 125 CP. Prețul este mai mic cu câteva mii de euro decât pentru aceeași versiune care se vinde pe piața din Germania.

De cealaltă parte, noul motor diesel EcoBlue de 1.5 litri și 125 CP este vândut momentan doar cu tracțiune integrală și are un preț de pornire de 19.600 de euro. Versiunea cu tracțiune față va fi disponibilă pentru doritori după prima jumătate a anului 2018.

Cei care doresc să-și achiziționeze un Ford EcoSport au la dispoziție o gamă de 12 culori de caroserie pentru fiecare dintre cele trei variante de echipare: Trend, Titanium și echiparea de top ST-Line. Noul EcoSport produs în Oltenia va fi livrat, conform producătorilor, în 56 de piețe din toată lumea, printre cele mai exotice destinații numărându-se țări precum Noua Caledonie stat din vestul Oceanului Pacific sau Turkmenistan, stat din Asia.

Printre concurenții direcți ai lui Ford EcoSport se numără Dacia Duster, Kia Stonic, Suzuki Vitara, Mazda CX-3, Nissan Juke, Honda HR-V, Opel Mokka, Peugeot 2008 sau Opel Crossland X. Dintre acestea, cel mai accesibil preț de pornire îl are Dacia Duster (14.500 de euro). Duster este urmat ca accesibilitate de Opel Crossland X, cu un preț de pornire de 15.200 de euro.