Ford recheamă mașini în service din cauza problemelor grave cu volanul

Ford recheamă mașini în service din cauza problemelor grave cu volanul

Ford este în centrul unui scandal, după mai multe plângeri din partea șoferilor. Unul dintre ei a ajuns chiar în situația în care a rămas cu volanul în mână.

Conducerea Ford a rechemat în service 1,4 milioane de mașini din America de Nord, după ce unii conducători auto susțin că au probleme cu volanul care se slăbește. Un șofer din Georgia spune că a rămas cu volanul în mână.

Astfel, dintre cele 1,4 milioane de automobile rechemate în service, două modele ies în evidență: Ford Fusion și Lincoln MKZ. Cele cu probleme ar fi fost fabricate în 2014 și 2018. Investigația a fost deschisă și condusă de către National Highway Traffic Safety Administration în urma a trei plângeri.

Ce se întâmplă, de fapt? Se pare că șuruburile cu care este fixat volanul se slăbesc în timp și volanul devine astfel extrem de instabil. Compania Ford și-a asumat greșeala și a spus că va îmbunătăți dispozitivul de prindere și va înlocui șuruburile existente cu unele mai lungi și, evident, mai rezistente.

Cei care dețin automobile modele Ford cu probleme la volan vor primi o notificare prin mail până la data de 30 aprilie prin care li se va comunica ora la care sunt așteptați și locația service-ul unde au fost programați. Operațiunea nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. Din cele 1,4 milioane de automobile rechemate în service, 1,3 milioane sunt din Statele Unite ale Americii, în timp ce restul au fost vândute peste graniță, în Mexic și Canada.

Ford nu este singurul producător de automobile care are probleme cu volanul mașinilor. În februarie, compania Hyundai a rechemat 43.900 de mașini unde exista riscul să se rupă volanul. Această rechemare a afectat SUV-urile Hyundai Santa Fe și Hyundai Santa Fe Sport fabricate în 2018. Dincolo de aceste aspecte, partea bună e că acționează companiile pentru remediere. Ar fi însă mai frumos să nu existe problemele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI