Oamenii din California au început să atace mașinile autonome

Oamenii din California au început să atace mașinile autonome
Sursa foto: Digitalist Mag

Mașinile autonome par desprinse din viitor și promit să salveze vieți în trafic prin eliminarea factorului cel mai periculos din ecuație – oamenii care șofează.

Cu toate astea, în San Francisco, California, oamenii au încase accidenteeput să se revolte împotriva mașinilor. Două din cele șase accidente din acest an în care au fost implicate mașini automate au avut în centru oameni care sau lovit intenționat mașinile autonome. Statisticile vin de la departamentul de monitorizare a vehiculelor din California.

Pe 10 ianuarie, un pieton din San Francisco a încercat să se confrunte cu un vehicul autonom care aștepta ca oamenii să traverseze strada. Acesta ar fi țipat și ar fi lovit partea stângă a mașinii cu tot corpul. Nu a fost rănit cineva, însă farul din spate al mașinii a fost distrus.

Un alt incident a avut loc pe 28 ianuarie, când un taximetrist din San Francisco a coborât din mașină, s-a apropiat de un vehicul autonom și a lovit parbrizul din față, lucru ce a cauzat o zgârietură.

În niciunul din incidente nu a fost chemată poliția. Chiar și așa, nu este prima oară când oamenii din San Francisco au declarat război tehnologiilor noi. În decembrie, un centru de animale a renunțat la robotul lor de securitate Knightscope, pe motiv că unii localnici se plângeau că robotul îi hărțuia. Unii l-au lovit și l-au mânjit cu materii fecale. O persoană chiar a vrut să rezolve singură problema, așa că a pus o prelată peste robot, l-a doborât la pământ și a turnat sos barbecue pe toți senzorii robotului.

„Nu fiecare inovație este atât de grozavă pentru societate”, a spus Norman Yee, supervizor din San Francisco. „Dacă nu ne apreciem societatea, dacă nu apreciem șansa de a merge la magazin fără a fi doborâți de un robot… ce se întâmplă?”

Revolta oamenilor din San Francisco împotriva mașinilor autonome și a roboților ne face să ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă asemenea tehnologii ar câștiga teren în România. Am arunca în ei cu sărmăluțe? Rămâne de văzut.

Citește și:
Sursa: The Guardian