Sistemul incredibil prin care egiptenii au construit Marea Piramidă

Sistemul incredibil prin care egiptenii au construit Marea Piramidă
Andreea Cuzub
Andreea Cuzub
17:27 02.11.2018

Arheologii ar putea fi cu un pas mai aproape de a înțelege modul în care Marea Piramidă din Giza a fost construită cu mii de ani în urmă.

Arheologii au descoperit rămășițele unui sistem de rampă vechi de 4.500 de ani într-o carieră veche din Deșertul de Est, potrivit Live Science. Designul său sugerează că rampa a fost folosită pentru a trage pietre masive de alabastru pe o pantă, cu ajutorul săniilor și frânghiilor.

Vechea rampă a fost descoperită în situl Hatnub de cercetători de la Institutul Francez de Arheologie Orientală din Cairo și de la Universitatea din Liverpool. De-a lungul laturilor sale sunt două rânduri de scări cu găuri pe care erau legate frânghiile pentru a trage pietrele uriașe.

Un astfel de sistem ar fi ameliorat o parte din povara muncitorilor care trebuiau să tragă aceste încărcături imense.

Yannis Gourdon este unul dintre cercetătorii care au participat la această misiune și spune că egiptenii foloseau o sanie pentru a căra pietrele. Aceasta era atașată cu frânghii pe găurile designului, astfel vechii egipteni reușeau să scoată blocurile de alabastru din carieră pe pante foarte abrupte.

Cercetătorii au declarat că descoperirea este prima de acest fel și conține indicii care arată că datează cel puțin din timpul domniei lui Khufu – pentru care a fost construită Marea Piramidă.

Descoperirea este ultima făcută de un grup de cercetători care încearcă să dezlege marile mistere ale Piramidei din Giza.

Un alt studiu publicat la începutul acestui an a descoperit că faimoasa piramidă concentrează energie electrică și magnetică în camerele sale interioare și de sub baza sa. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor care sunt desfășurate în prezent, există multe aspecte legate de piramidă și construcția ei care rămân un mister.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Livescience